Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2010 - Anul XV, nr. 14 (4305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii ies în stradă săptămâna viitoare

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, ieri, că sindicaliştii vor ieşi în stradă, săptămâna viitoare, cerând Guvernului susţinerea şomajului tehnic, în condiţiile în care, de la 1 februarie, angajatorii sunt nevoiţi să trimită în şomaj permanent 200.000 de angajaţi.
Comitetul Confederal al "Cartel Alfa" a hotărât, ieri, ca, de la începutul săptămânii viitoare, sindicaliştii să înceapă pichetarea sediului Ministerului de Finanţe, timp de aproximativ o oră şi jumătate zilnic. La pichet vor participa o sută de oameni în fiecare zi.
Hossu a precizat că va începe discuţii cu patronatele din industrie, astfel încât, până joi, să înceapă un demers comun pentru prelungirea în 2010 şomajului tehnic, care reprezintă o partajare a responsabilităţilor între angajator, angajat şi stat.
"Vom avea în plus, de la 1 februarie, 200.000 de şomeri şi trebuie să existe un sistem de susţinere", a declarat Hossu.
Preşedintele "Cartel Alfa" declara, joi, că proiectele de acte normative apărute în ultimul timp, care prevăd disponibilizări în educaţie, asistenţă socială, administraţie publică sunt făcute de contabili, nu de experţi, iar sindicatele se pregătesc de proteste.
Bogdan Hossu spunea că iniţiatorul acestor proiecte, respectiv Ministerul de Finanţe, "priveşte pur contabiliceşte şi financiar problema, fără să aibă de-a face cu creşterea eficienţei".
Liderul sindical preciza că federaţiile din toată ţara deja strâng semnături pentru declanşarea protestelor în a doua parte a lunii ianuarie.
"Ne pregătim de proteste, vom începe cu mici manifestări în teritoriu şi n-o să lipsească nici umorul negru. Îl vom întreba pe ministrul Vlădescu unde e lanţul slăbiciunilor sau la ce flaut cântă", mai spunea Hossu, făcând referire la cei doi consilieri ai ministrului Finanţelor, Andrei Gheorghe şi Dan Bittman.
Guvernul a aprobat deja o ordonanţă de urgenţă care prevede reducerea cu 15.000 a posturilor din învăţământ, în 2010.
De asemenea, urmează a fi disponibilizate 3.000 de posturi din asistenţa socială, respectiv personalul administrativ, nu cel de specialitate, aşa cum precizează reprezentanţii Ministerului Muncii.
Ultimul proiect de acest gen apărut prevede că aproximativ 17.000 de angajaţi din administraţia locală ar putea fi disponibilizaţi în acest an, iar primii concediaţi vor fi cei cu vârstă de pensionare şi cei fără copii. Proiectul de lege limitează numărul funcţionarilor din primării şi consilii în funcţie de numărul de locuitori.
Şi în sectorul feroviar de stat vor fi disponibilizaţi 10.342 de salariaţi, provenind de la 13 companii, societatea cu numărul cel mai mare de concedieri propus, de 6.700, fiind CFR Marfă, conform Ministerului Transporturilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii ies în stradă săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii ies în stradă săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei