Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2009 - Anul XIV, nr. 285 (4271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dinu Patriciu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu

Omul de afaceri Dinu Patriciu l-a dat în judecată, ieri, pe preşedintele Traian Băsescu, cerând instanţei Judecătoriei sectorului 1- Secţia civilă să fie obligat la despăgubiri de un euro, procesul urmând să înceapă în 4 mai 2010.
În urmă cu o zi, preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu, precum şi firma Best Media, cea care editează cotidianul "Gardianul, pentru "minciună şi trucarea unor filmări", cerând instanţei Judecătoriei sectorului 1-Secţiei civile să fie obligat la despăgubiri de un leu, procesul urmând să înceapă în 21 aprilie.
Dinu Patriciu declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, după ce Traian Băsescu l-a dat în judecată, că avocaţii lui i-au transmis documentele pentru procesul pe care i-l va intenta şefului statului. Omul de afaceri preciza că a semnat aceste documente, urmând ca "probabil azi (miercuri - n.r.) sau mâine (ieri - n.r.) şeful statului să fie dat în judecată".
Întrebat ce despăgubiri va cere preşedintelui Băsescu, Patriciu a menţionat că acest aspect "a fost stabilit de avocaţi".
Patriciu a mai spus că la procesul intentat de Traian Băsescu se vor prezenta avocaţii săi, dar şi el, dacă este cazul. Referitor la despăgubirile simbolice solicitate de Traian Băsescu, Dinu Patriciu a menţionat că probabil preşedintele îşi doreşte un câştig moral, pe care nu îl va obţine, având în vedere că afirmaţiile sale sunt adevărate.
"Probabil că domnia sa doreşte un câştig moral, nu cred că îl va avea pentru că este adevărat ceea ce am văzut eu", a spus liberalul.
Omul de afaceri Dinu Patriciu declara, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că îl va da şi el în judecată pe Traian Băsescu pentru calomnie, acuzând folosirea de către preşedinte, la adresa sa, a apelativelor "mincinos" şi "om care truchează casete".
Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) a anunţat, miercuri, că a transmis Administraţiei Prezidenţiale rezultatul verificărilor solicitate de instituţie în legătură cu autenticitatea unei înregistrări din campania electorală din 2004 în care şeful statului pare că loveşte un copil.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că potrivit INEC, înregistrarea de la Ploieşti conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu e autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice.
Şeful statului a mai spus că, dacă nu îi este alterată calitatea de probă în instanţă, va face public avizul INEC, menţionând totodată că a cerut o expertiză a filmării de la Ploieşti şi în străinătate.
"Vreau să văd dacă-l mai pot utiliza pe urmă în dosarul pentru care am depus deja la instanţă plângere împotriva lui Dinu Patriciu. Dacă nu alterează valoarea ei pentru instanţă, mâine (ieri - n.r.) o fac publică. Nu am niciun motiv să nu o fac", a declarat Traian Băsescu.
El a precizat că pe document se specifică faptul că alterările apar în multe locuri, dar şi că este interzisă multiplicarea. Şeful statului a afirmat că a primit avizul cu adresă semnată de directorul INEC şi că în acesta se susţine că nu este vorba despre o lovitură.
"Am cerut o expertiză şi în străinătate, exact pe filmuleţul luat din Gardianul şi am făcut şi trimitere de unde poate fi luat din România. Sper, zilele următoare, să vină şi aceea", a mai spus Băsescu.
"Gardianul" a publicat, în 26 noiembrie, un film în care preşedintele Băsescu pare a lovi un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral din 2004.
Preşedintele Traian Băsescu a declara, în aceeaşi zi, la Realitatea TV, întrebat cum comentează filmul, că se va uita la imagini şi va da o explicaţie publică, după care a spus: "Nu ştiu dacă acel copil nu a vorbit urât femeii".
"Vă asigur că o să mă uit şi o să vă dau o explicaţie. Dar zice copilul ceva? A spus ceva urât?", a spus Băsescu, întrebat despre filmuleţ. "Poate m-a înjurat", a adăugat Băsescu.
Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sediul său de campanie, că niciodată în viaţa lui nu a lovit vreun copil, al său sau al altora, susţinând că s-a ajuns "prea departe cu campania murdară" şi că acest lucru"arată disperare".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dinu Patriciu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu .
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dinu Patriciu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei