Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sulfina Barbu: România riscă 11 sancţiuni din partea CE pentru încălcări ale directivelor de mediu

România riscă 11 sancţiuni din partea Comisiei Europene pentru diferite încălcări ale directivelor în domeniul mediului, până la acest moment România primind 11 notificări în acest sens din partea reprezentanţilor CE, a declarat, ieri, fostul ministrul al Mediului Sulfina Barbu.
Cu ocazia audierii sale în comisiile reunite în calitate de ministru propus al Mediului în cabinetul Croitoru, Sulfina Barbu le-a prezentat parlamentarilor cele 11 probleme de mediu pentru care România riscă sancţiuni, pentru fiecare în parte ea prezentând şi posibile soluţii pentru a evita consecinţele.
Potrivit prezentării Sulfinei Barbu, cele 11 notificări vizează încălcări ale directivelor privind ariile protejate, habitatele, cea privind limitarea emisiilor poluante în aer, aplicarea necorespunzătoare a protocolului de la Kyoto, directiva privind deşeurile echipamentelor electrice şi electronice şi directiva privind gestionarea deşeurilor rezultate de la vehiculele scoase din uz.
Alte două probleme ar viza încălcări ale directivelor privind informaţiile spaţiale şi, respectiv privind apa.
Pentru fiecare din acestea, Sulfina Barbu a arătat că există rezolvări, fiind necesare fie modificări sau îmbunătăţiri legislative, fie realizarea unor studii care să lămurească reprezentanţilor comisiei toate nelămuririle pe care aceştia le au.
Sulfina Barbu le-a spus parlamentarilor din comisiile reunite că se gândeşte ca în cazul în care va ajunge ministru să înfiinţeze la minister o comisie formată din reprezentanţi ai autorităţilor centrale, ai celor locale şi ai ONG-urilor cu scopul de a elimina fiecare din problemele punctuale ridicate de reprezentanţii CE pentru care România ar putea fi sancţionată.
Parlamentarii din Comisiile reunite pentru administraţie publică au decis, ieri, cu 15 voturi "pentru" şi 21 "împotrivă" să dea aviz negativ candidaturii Sulfinei Barbu, propusă pentru funcţia de ministru al Mediului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sulfina Barbu: România riscă 11 sancţiuni din partea CE pentru încălcări ale directivelor de mediu.
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sulfina Barbu: România riscă 11 sancţiuni din partea CE pentru încălcări ale directivelor de mediu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei