Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alegătorii care merg să voteze doar pentru preşedinte sau doar la referendum nu pot reveni la urne

Alegătorii care optează, atunci când se prezintă la urne, să voteze doar pentru alegerea preşedintelui sau doar la referendum nu vor putea să revină la secţia de votare la altă oră pentru a-şi mai exprima opţiunea, a stabilit, ieri, BEC.
Această decizie a fost luată, potrivit BEC, pentru interpretarea unitară a legii.
De asemenea, va trebui ca cei care vor dori să voteze la referendum să răspundă la ambele întrebări care fac obiectul consultării.
Astfel, potrivit deciziei BEC, alegătorii care şi-au exprimat dreptul de vot la alegerile pentru Preşedintele României şi la referendumul din 22 noiembrie, pentru ambele evenimente electorale sau pentru unul singur dintre acestea şi cărora li s-a aplicat pe actul de identitate timbrul autocolant sau, după caz, ştampila cu menţiunea "VOTAT" şi data scrutinului, nu-şi vor mai putea exercita încă o dată dreptul de vot, în data de 22 noiembrie.
În cazul în care alegătorul optează pentru participarea la un singur eveniment electoral, el va semna în rubrica destinată semnăturii pentru exprimarea respectivului drept de vot, preşedintele urmând să bareze, în prezenţa alegătorului, rubrica rămasă neutilizată.
"Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va întreba alegătorul dacă doreşte să îşi exercite dreptul de vot atât pentru alegerea Preşedintelui României cât şi pentru referendum sau numai pentru unul dintre aceste scrutine", se arată în decizia BEC.
BEC a mai decis că alegătorii care doresc să îşi exercite dreptul de vot la referendumul naţional va primi în mod obligatoriu toate buletinele de vot corespunzătoare ambelor întrebări de la referendum, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta dintre întrebări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegătorii care merg să voteze doar pentru preşedinte sau doar la referendum nu pot reveni la urne.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alegătorii care merg să voteze doar pentru preşedinte sau doar la referendum nu pot reveni la urne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei