Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2009 - Anul XIV, nr. 252 (4238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dreptul de vot poate fi exercitat numai în baza unui act de identitate valabil

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor - Municipiul Bucureşti informează că dreptul de vot poate fi exercitat numai în baza unui act de identitate valabil, instituţia anunţând că a fost prelungit programul de lucru al serviciilor publice de evidenţă, pentru eliberarea actelor de identitate.
Pentru eliberarea actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu au sau au act de identitate cu termen de valabilitate expirat, programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor din municipiul Bucureşti a fost extins, in perioada 20 octombrie 2009 - 6 decembrie 2009, în fiecare zi, de luni până sâmbătă, între orele 8.00 - 20.00 şi în zilele de duminică 22 noiembrie şi 6 decembrie, când vor avea loc alegerile prezidenţiale, între orele 8.00 şi 21.00.
Cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.
Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi se achită la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor din sectoarele 1, 3 şi 6, unităţile CEC în sectoarele 4 şi 5 sau la oficiile poştale, în sectorul 2.
Pentru eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a expirării termenului de valabilitate, cetăţenii vor prezenta şi un timbru fiscal în valoare de 1 leu, respectiv de 4 lei în cazul pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate.
Atunci când nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu, etc.), se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune şi 3 fotografii de ¾ centimetri şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dreptul de vot poate fi exercitat numai în baza unui act de identitate valabil.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dreptul de vot poate fi exercitat numai în baza unui act de identitate valabil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei