Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2009 - Anul XIV, nr. 252 (4238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veste bună

Senatul a aprobat scutirea de impozit pe terenurile agricole pentru veterani

Marţi, 27 Octombrie 2009 (17:26:15)

Veteranii de război din zona de munte au şanse să scape de impozitul pe terenul agricol în suprafaţă de până la cinci hectare. Plenul Senatului a aprobat, marţi, o iniţiativă legislativă a deputatului PD-L de Suceava Dumitru Pardău de completare a Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, în sensul scutirii de la plata impozitului corespunzător pentru terenurile agricole în suprafaţă de până la 5 ha pentru veteranii de război şi văduvele nerecăsătorite ale acestora şi nu doar a terenurilor arabile, aşa cum este acum.
Deputatul Pardău apreciază că, la acest moment, legea este inechitabilă, scutind de la plata impozitului numai pe acei veterani proprietari de terenuri arabile, restul, proprietari de păşuni, fâneţe, terenuri forestiere etc fiind în continuare obligaţi să achite aceste taxe.
„Trebuie luat în considerare faptul că pe teritoriul României există zone muntoase şi alte zone în care, datorită condiţiilor de relief şi de climă, nu se poate dezvolta o activitate agricolă productivă, veteranii proprietari pe astfel de suprafeţe fiind obligaţi să plătească impozit doar pentru că terenurile lor nu se pot ara. Un exemplu în acest sens îl constituie judeţul Suceava, cu relief predominant muntos şi de deal, unde 12.165 de veterani nu sunt scutiţi de la plata impozitului pe teren. Veteranii trebuie scutiţi de la plata impozitului pe teren indiferent de domiciliul lor, aşezarea geografică, relieful sau clima nereprezentând motive pentru discriminări”, arată deputatul Pardău.
Din acest motiv, a solicitat modificarea articolului de lege prin introducerea expresiei „terenuri cu destinaţie agricolă", care va înlocui expresia „terenuri arabile”.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a aprobat scutirea de impozit pe terenurile agricole pentru veterani.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a aprobat scutirea de impozit pe terenurile agricole pentru veterani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lol bre trimis de
(27 oct 2009, 21:10:22
care veterani bre? aia de mai au o basina si se duc? 50 care mai sun in viata? dar de stundeti, care reprezinta 11% din populatia sucevei, de ce nu faceti nimic pentru iei? rusine !!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei