Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2009 - Anul XIV, nr. 252 (4238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu: Guvernul caută soluţii pentru a da cât mai mulţi bani fermierilor, resursele sunt limitate

Marţi, 27 Octombrie 2009 (17:29:51)

Ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, a declarat, marţi, că Guvernul caută soluţii pentru a da cât mai mulţi bani crescătorilor de animale, spunând că se încearcă acordarea unei părţi din subvenţia pentru ovine, dar resursele sunt limitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În timpul vizitei în judeţul Cluj, premierul în exerciţiu, Emil Boc, a afirmat că, spre deosebire de fostul ministru al Agriculturii Ilie Sârbu, Radu Berceanu a reuşit să redirecţioneze bani pentru fermieri, iar Guvernul a suplimentat suma.

"Spre deosebire de ministrul Sârbu, ministrul Berceanu a reuşit să redirecţioneze 100 de milioane de lei din bugetul Ministerului Agriculturii pentru plata subvenţiilor, iar Guvernul să mai vină cu alte 160 de milioane de lei ca să putem plăti 200 de lei pe cap de animal, în zootehnie, pentru bovine. Şi aceşti bani au plecat de la Bucureşti", a precizat Emil Boc.

El a menţionat că, la sfârşitul acestei săptămâni, va avea loc o videoconferinţă cu prefecţii şi cu responsabilii din teritoriu, în cadrul căreia acestora li se vor cere explicaţii legate de modul în care sumele au fost trimise spre fermieri.

"Ne vom asigura că banii vor ajunge acolo", a spus Boc.

El a subliniat că Guvernul analizează posibilitatea alocării unei alte tranşe pentru fermieri până la sfârşitul anului.

"Sper ca, prin ceea ce mai analizăm acum în buget, să putem găsi, până la sfârşitul anului, sume şi să mai putem acorda o altă tranşă de subvenţie pe cap de animal. Această promisiune nu este sută la sută. Noi am promovat într-o şedinţă de Guvern suma de bani aferentă. De ce nu a promovat ministrul Sârbu înainte, nu ştiu", a spus Boc.

La rândul său, ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, a declarat că Guvernul caută soluţii pentru a da cât mai mulţi bani crescătorilor de animale, dar nu există "resurse nelimitate".

"La 1 octombrie, era ministrul Sârbu la Agricultură. Eu, când am venit, am făcut un împrumut la Trezorerie de 1,8 miliarde de lei, ca să se dea drumul la plăţile pe suprafaţă, la tot felul de subvenţii, iar în câteva luni vom recupera aceşti bani de la UE. Încercăm să dăm şi o parte din subvenţie şi pentru ovine, pentru că nu s-au făcut toate procedurile. Ar fi necesare circa 100 de milioane de lei", a precizat Berceanu.

Emil Boc şi Radu Berceanu s-au aflat, marţi, în judeţul Cluj, unde au vizitat şantierul Autostrăzii Transilvania şi cel al centurii municipiului Cluj-Napoca.

Ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, declara, joia trecută, că este foarte puţin probabil ca până la sfârşitul anului crescătorii de animale să beneficieze şi de alte subvenţii în afara celei de 200 de lei pe cap de bovină.

"În şedinţa de ieri (miercurea trecută - n.r.) a Guvernului, Ministerul Agriculturii a obţinut de la fondul de rezervă al Guvernului 160 de milioane de lei, bani care au completat suma de 100 de milioane de lei pe care ministerul îi avea în buget, astfel încât să putem acorda subvenţia de 200 de lei pe cap de bovină. Este foarte puţin probabil, însă, ca până la sfârşitul anului ministerul să mai poată disponibiliza sume şi pentru alte tipuri de subvenţii pentru animale, cum ar fi cele pentru ovine", spunea Berceanu.

El adăuga că Uniunea Europeană a fixat un plafon al subvenţiilor de 570 lei pe cap de vită, pe care însă Ministerul Agriculturii nu-l poate acorda.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu: Guvernul caută soluţii pentru a da cât mai mulţi bani fermierilor, resursele sunt limitate.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu: Guvernul caută soluţii pentru a da cât mai mulţi bani fermierilor, resursele sunt limitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei