Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2009 - Anul XIV, nr. 252 (4238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Mă tem că întârziind votarea Guvernului ne apropiem de trădarea interesului naţional

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, referindu-se la decizia Parlamentului privind calendarul legat de audierea şi votarea membrilor Cabinetului Croitoru, că se teme că prin întârzierea votării Guvernului "ne apropiem de trădarea interesului naţional".
În opinia şefului statului, întârzierea în a da ţării un guvern stabil într-un moment de criză economică "depăşeşte zona de iresponsabilitate".
"Să întârzii când poţi să faci acest lucru, să întârzii să dai ţării un guvern stabil când ţara este în criză economică să faci tot ce se poate pentru a diminua credibilitatea ţării, mi se pare că depăşeşte zona de iresponsabilitate. Mă tem că ne apropiem cumva de un fel de trădare a interesului naţional", a declarat Traian Băsescu.
Şeful statului a opinat că "instabilitatea coboară foarte mult credibilitatea României".
El a amintit de acordurile cu instituţiile financiare internaţionale şi de vizita de peste câteva zile a unei misiuni a FMI.
"Avem o vizită a FMI şi am făcut eforturi mari ca această revizuire a acordului cu Fondul să se facă, în primul rând că trebuie constatat dacă România şi-a îndeplinit obligaţiile asumate pe primele trei trimestre, pentru a se elibera tranşele de împrumut pentru luna decembrie şi, în acelaşi timp, trebuie făcută revizuirea acordului pentru 2010, pentru că pe 15 decembrie este şedinţa board-ului, în care se pot aproba revizuiri ale acordului. Este clar că trebuie făcute anumite modificări pentru că România nu va putea îndeplini toate obligaţiile asumate până la 31 decembrie", a declarat Băsescu.
El le-a transmis preşedinţilor PSD, PNL şi UDMR, Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Marko Bela, că se joacă cu interesul naţional.
"Eu nu cred că şefii celor trei partide care acum se joacă cu interesul naţional, mă refer la domnul Geoană, la domnul Crin Antonescu şi la domnul Marko Bela, nu cred că nu ştiu toate aceste lucruri, îmi permit să spun că, persistând în menţinerea instabilităţii politice, se apropie consistent de un act de trădare a interesului naţional, de trădare a intereselor poporului român", a conchis Băsescu.
Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, ieri, ca votul în plen asupra Cabinetului Croitoru să aibă loc miercurea viitoare, iar audierile miniştrilor propuşi să se desfăşoare în această săptămână, inclusiv vineri, dacă va fi necesar.
Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, ieri, după şedinţa BPN, că liderii grupurilor parlamentare au fost mandataţi să ceară în BP reunite ca audierea miniştrilor Cabinetului Croitoru să aibă loc ieri după-amiază, iar votul în plen, marţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Mă tem că întârziind votarea Guvernului ne apropiem de trădarea interesului naţional.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Mă tem că întârziind votarea Guvernului ne apropiem de trădarea interesului naţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E tare de tot! trimis de
(27 oct 2009, 17:12:04
E tare de tot chestia cu frica lui ca se-apropie tradarea interesului national! E mai tare decat zicerea Lenutei despre ai cui urmasi sunt ea si inca vreo cativa din jur.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei