Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2009 - Anul XIV, nr. 252 (4238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România ocupă locul 48 din 104 într-un top privind prosperitatea populaţiei

România se află pe locul 48 într-un clasament privind prosperitatea populaţiei, format din 104 state din întreaga lume, în care a fost devansată de majoritatea ţărilor europene, prima poziţie fiind ocupată de Finlanda, potrivit unui indice calculat de Legatum Institute.
La realizarea indicelui au fost analizaţi mai mulţi factori, respectiv fundamentele economice, antreprenoriatul şi inovaţia, instituţiile democratice, educaţia, sistemul sănătăţii, siguranţa şi securitatea, guvernanţa, libertatea personală şi capitalul social din fiecare ţară.
România a înregistrat un punctaj mediu pentru aceşti factori, cu excepţia libertăţii personale şi a capitalului social, unde situaţia este considerată necorespunzătoare.
În accepţiunea studiului, libertatea personală se referă la capacitatea unui individ de a-şi stabili cursul vieţii.
În privinţa capitalului social, este vorba despre gradul de încredere în relaţiile interumane şi soliditatea comunităţilor.
România este devansată, pe poziţia 47, de Emiratele Arabe Unite, şi urmată de Jamaica.
Dintre statele est-europene foste comuniste, Slovenia este cel mai bine plasată, pe locul 20, urmată de Cehia, pe poziţia 25, Ungaria pe 27, Polonia pe 29.
Alte ţări care devansează România sunt Estonia, pe locul 31, Croaţia pe 35, Letonia pe 37 şi Bulgaria pe poziţia 46.
În urma României se află Ucraina, pe locul 61 şi Rusia pe 69, precum şi state din Orientul Mijlociu, Africa, America de Sud şi Asia. Dintre acestea, China se află pe locul 75.
Primele zece state clasate sunt Finlanda, Elveţia, Suedia, Danemarca, Norvegia, Australia, Canada, Olanda, Statele Unite şi Noua Zeelandă.
Statele Unite s-au plasat pe poziţia a noua, Marea Britanie este pe poziţia a 12-cea, urmată de Germania pe locul 14, Japonia pe 16, Franţa pe 17 şi Spania pe 19.
Indicele privind prosperitatea calculat de Legatum Institute ia în considerare natura prosperităţii şi cum este obţinută. Clasamentul include 104 ţări din întreaga lume, unde se află 90% din populaţia lumii, şi a fost realizat în funcţie de eficienţa în stimularea economiei şi a bunăstării sociale.
Prosperitatea include, în analiza institutului, atât bunăstarea materială cât şi calitatea vieţii. Astfel, clasamentul a fost realizat în baza condiţiilor care susţin prosperitatea şi nu după nivelul actual al bunăstării materiale.
Legatum Institute, partea a grupului financiar Legatum din Dubai, este un institut independent de cercetare şi consultanţă în domeniul dezvoltării mondiale, libertăţii umane şi bunăstării.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România ocupă locul 48 din 104 într-un top privind prosperitatea populaţiei.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România ocupă locul 48 din 104 într-un top privind prosperitatea populaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei