Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2009 - Anul XIV, nr. 114 (4100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În România nu există nici o îmbolnăvire cu virusul AH1N1 şi nici o suspiciune

În România nu există nici un caz de îmbolnăvire cu virusul noii gripe şi nu a fost înregistrat nici un caz de suspiciune de infectare cu AH1N1 în rândul populaţiei, iar sistemul de supraveghere este activ, informează oficialii Ministerului Sănătăţii (MS).

"Sistemul de supraveghere şi control funcţionează rapid şi eficient. Până acum nu a fost înregistrat nici un caz de gripă cu virusul AH1N1, dar medicii recomandă populaţiei să respecte în continuare minimele reguli de igienă personală pentru a reduce riscul de îmbolnăvire", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Oamenii trebuie să evite contactul cu persoane bolnave, aglomeraţia şi să se spele cât mai des pe mâini cu apă şi săpun. De asemenea, gura şi nasului vor fi acoperite cu batistă de unică folosinţă în caz de tuse sau strănut, iar după utilizare acesta va fi aruncă la gunoi.

Comitetul de Coordonare din cadrul Ministerului Sănătăţii care monitorizează permanent situaţia gripei la nivel internaţional a introdus sistemul de raportare zilnică a numărului de cazuri de infecţii acute respiratorii superioare, pneumonii şi gripă.

Noul virus al gripei porcine a contaminat 8.829 de persoane în 40 de ţări din întreaga lume şi a provocat moartea a 74 de persoane, a declarat, luni, un oficial de rang înalt din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Keiji Fukuda.

"Aproape 95 la sută din cazuri au fost înregistrate în America de Nord, Statele Unite, Mexic şi Canada", a explicat doctorul Fukuda în cursul unei reuniuni speciale consacrate noului virus A(H1N1), cu ocazia Adunării anuale a OMS, care a început luni, la Geneva.

Celelalte ţări cele mai afectate, a adăugat el, sunt Japonia, cu 125 de bolnavi înregistraţi, Spania (103) şi Marea Britanie (101).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În România nu există nici o îmbolnăvire cu virusul AH1N1 şi nici o suspiciune .
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În România nu există nici o îmbolnăvire cu virusul AH1N1 şi nici o suspiciune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei