Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2009 - Anul XIV, nr. 114 (4100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instituţiile publice, obligate să transmită ANFP evidenţa funcţiilor şi a funcţionarilor

Autorităţile şi instituţiile publice sunt obligate să transmită Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) informaţiile cuprinse în evidenţa funcţiilor şi a funcţionarilor publici din cadrul acestora, potrivit unei hotărâri de Guvern publicată în Monitorul Oficial.

Proiectul de Hotărâre privind stabilirea unor măsuri cu privire la evidenţa funcţiilor publice şi a funcţionarilor publici a fost elaborat ţinând cont de rolul ANFP în asigurarea managementului funcţiilor publice şi funcţionarilor publici şi având în vedere dificultăţile în transmiterea informaţiilor de către autorităţile şi instituţiile publice, precizează ANFP într-un comunicat de ieri.

Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial numărul 324 din 15 mai 2009.

"Autorităţile şi instituţiile publice vor transmite către ANFP modificările intervenite în situaţia funcţionarilor publici prin numirea într-o funcţie publică, în urma unui concurs de recrutare, modificarea raporturilor de serviciu, aplicarea oricărei sancţiuni disciplinare, promovarea în funcţie publică, avansarea în trepte de salarizare, suspendarea sau încetarea raporturilor de serviciu", a spus preşedintele ANFP, Andras Szakal.

Hotărârea reglementează expres modalităţile de desemnare a persoanelor din cadrul compartimentelor de resurse umane responsabile pentru aplicarea prevederilor legale.

De asemenea, autorităţile şi instituţiile publice vor trebui să comunice Agenţiei orice modificare intervenită în situaţia funcţionarilor publici, în termen de zece zile lucrătoare de la data intervenirii acesteia.

ANFP va elabora instrucţiunile privind completarea formatelor-standard, care vor fi stabilite prin ordin al preşedintelui Agenţiei.

Raportarea se va face bianual, în format electronic, în lunile mai şi noiembrie. În acest an raportarea se va face în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului preşedintelui ANFP şi în luna noiembrie.

Săptămâna trecută, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici declara, după întâlnirea cu reprezentanţii Sindicatului Managerilor Publici, că evaluarea externă a managerilor publici ar putea intra în atribuţia ANFP. Legislaţia actuală prevede ca această evaluare externă să fie realizată de oameni din afara sistemului.

"Ştim cu toţii că cineva din afara instituţiei nu cunoaşte activitatea managerului public atât de bine ca superiorul său. Ar fi mult mai economic şi eficient dacă evaluarea s-ar face de către şeful ierarhic al managerului public sau chiar de către ANFP. Subliniez însă că este necesar ca această evaluare să se facă obiectiv", preciza Andras Szakal.

De asemenea, preşedintele ANFP a solicitat din partea managerilor publici propuneri concrete privind posibilitatea ca această evaluare externă să se poată realiza.

Propunerea Sindicatului Managerilor Publici a fost ca această evaluare externă să se poată face de către ANFP, astfel putându-se evita subiectivismul în evaluare.

Managerii publici vor fi evaluaţi profesional în fiecare an, ei putând să fie reconfirmaţi, promovaţi sau să piardă statutul de manager public al unei instituţii, potrivit unui proiect pentru modificarea legislaţiei privind statutul funcţionarului public.

Proiectul de ordonanţă pentru modificarea OUG 92/2008 privind statutul funcţionarului public denumit manager public, are în vedere evaluarea activităţii profesionale, asigurarea drepturilor "la carieră" şi al celui de promovare în funcţie a managerului public, autorii acestuia arătând că, "datorită evoluţiilor socio-economice în anul 2009 şi impactului acestora în sectorul administraţiei publice", este imposibilă alocarea resurselor suplimentare pentru angajarea experţilor şi a altor specialişti "pe domeniile specifice de competenţă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instituţiile publice, obligate să transmită ANFP evidenţa funcţiilor şi a funcţionarilor .
 Vizualizări articol: 1700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instituţiile publice, obligate să transmită ANFP evidenţa funcţiilor şi a funcţionarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei