Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2009 - Anul XIV, nr. 114 (4100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANAT face un "top 100 al toaletelor" din zonele turistice

Cea mai mare problemă pe care o reclamă turiştii străini care vizitează România este absenţa toaletelor din zonele turistice, astfel că ANAT va începe o campanie prin care urmăreşte să identifice zonele deficitare la acest capitol, a declarat agenţiei MEDIAFAX Corina Martin, preşedintele asociaţiei.

"Cea mai mare problemă pe care o reclamă turiştii străini care vin pentru diverse circuite în România este lipsa toaletelor în multe zone sau starea jalnică a unora dintre ele. Noi vrem să începem marţi o campanie prin care vrem să rezolvăm această problemă. Dacă vrem turişti străini în România, trebuie să începem cu toaletele", a spus Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Ea a adăugat că preşedinţii celor opt regiuni în care este împărţită asociaţia au la dispoziţie o săptămână, începând de astăzi, pentru a face "un top" al zonelor sau traseelor deficitare din punct de vedere al toaletelor.

"Trecem la treabă începând de mâine (marţi - n.r.).Vom face un top 100 al toaletelor, mai exact al zonelor din care lipsesc acestea, după care vom discuta cu autorităţile locale din acele regiuni şi cu Ministerul Turismului pentru a rezolva această problemă", a afirmat preşedintele ANAT.

Corina Martin a mai spus că sunt şi multe muzee la nivel naţional, ale căror toalete sunt închise sau nefuncţionale, situaţie care nemulţumeşte turiştii care le vizitează.

"După ce le vom identifica, vom merge cu Ministerul Turismului şi cu presa şi vom arăta cu degetul acele toalete inexistente, sau groaznice, ca să vorbesc metaforic. După aceasta, va fi rândul autorităţilor locale să remedieze situaţia", a completat Martin.

Vicepreşedintele ANAT, Ciprian Popescu, spune că locaţiile care suferă cel mai mult la capitolul toalete sunt cetăţile medievale.

"După ce că-l ducem pe turist pe nişte drumuri care nu fac decât să-i mărească aciditatea din stomac şi să-i crească nivelul crampelor, când ajunge acolo descoperă în loc de toaletă un lan de floarea soarelui. N-are rost să ne legăm de faptul că şi mititeii pe care i-a mâncat mai devreme au fost adormiţi, resuscitaţi şi criogenizaţi", a spus Popescu.

El şi-a amintit că Danubius, agenţia de turism pe care o conduce şi care este reprezentanţa TUI în România, a fost pusă în situaţia să închirieze toalete publice şi să le amplaseze pe traseele pe care mergeau turiştii străini aduşi în România.

"Am închiriat şi am amplasat toalete în drumul spre Deltă sau spre Histria, pentru că altfel bietul turist ar fi îndurat crampele, iar eu înduram acelaşi lucru atunci când primeam reclamaţii", a mai spus Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANAT face un \"top 100 al toaletelor\" din zonele turistice.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANAT face un \"top 100 al toaletelor\" din zonele turistice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei