Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2009 - Anul XIV, nr. 95 (4081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cutremur de 5,3 grade în Vrancea, sâmbătă seara

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seară, în jurul orei 20.25, în zona Vrancea, fiind resimţit la Bucureşti cu magnitudinea de 3-4 grade pe scara Mercalli.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurula avut loc la adâncimea de 120 de kilometri în zona Vrancea, unde intensitatea pe scara Mercalli a fost în jur de 5 grade, iar în Bucureşti a fost resimţit cu intensitatea de 3-4 grade pe scara Mercalli.

Amplitudinea maximă înregistrată pe seismogramă a fost de aproximativ trei minute.

Directorul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmuranu, a declarat că în perioada următoare nu vor fi replici mai mari decât cutremurul iniţial.

"Lumea să stea liniştită pentru că un cutremur de 5,3 grade nu prezintă pericol, nu înseamnă nimic şi nu vor urma replici mai mari decât cutremurul iniţial", a spus Mărmureanu.

Specialiştii Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului spun că seismul de sâmbătă seară se înscrie "într-o activitate normală" şi că, de regulă, cutremurele vrâncene "nu prea dau replici". În urma cutremurului de sâmbătă nu au fost probleme, nefiind înregistrate pagube materiale.

Ultimul cutremur a avut loc în 2 martie, în zona Focşani, atunci seismul având o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter şi intensitatea II pe scara Mercalii.

 

Resimţit şi în R. Moldova

Cutremurul a fost resimţit şi în Republica Moldova. Conform Unimedia.md, la Chişinău au fost resimţite două mişcări seismice de intensitate redusă, la interval de 5 - 10 secunde.

Institutul de Geofizică a anunţat un seism cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter în nordul Bulgariei, iar locuitorii mai multor oraşe au intrat în panică, relatează site-ul Novinite.com.

Seismul a fost resimţit, timp de circa 30 de secunde, de locuitorii din oraşele Dobrich, Pleven, Belene, Svishtov, Kozlodui, Nikopol, Silistria şi Veliko Tîrnovo. La Varna, cutremurul s-a resimţit uşor, numai la etajele superioare ale clădirilor.

Novinite.com precizează că serviciile de telefonie mobilă au fost întrerupte pentru o perioadă scurtă.

 

Controale la operatorii de telefonie, pentru problemele apărute în reţele după cutremur

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va controla, de luni, operatorii de telefonie, după ce ministrul Internelor a cerut preşedintelui ANCOM identificarea cauzelor care au dus la disfuncţiile din reţelele de telefonie în urma cutremurului de sâmbătă.

Dan Nica s-a întâlnit, duminică dimineaţă, cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, Cătălin Marinescu.

Nica i-a cerut preşedintelui ANCOM să dispună un control pentru a fi identificate cauzele care au condus la disfuncţiunile din reţelele de telefonie după cutremurul de sâmbătă seară, în condiţiile în care acesta nu a avut o intensitate deosebită.

Controlul dispus la operatorii de telefonie va începe astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cutremur de 5,3 grade în Vrancea, sâmbătă seara.
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cutremur de 5,3 grade în Vrancea, sâmbătă seara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei