Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2009 - Anul XIV, nr. 92 (4078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Discuţii

Guvernul ia în calcul posibilitatea asumării răspunderii pentru legea salarizării unice

Guvernul nu exclude posibilitatea de a-şi asuma răspunderea politică în faţa Parlamentului pentru legea privind salarizarea unitară în sistemul bugetar, a anunţat premierul Emil Boc.

El a arătat că procedura asumării răspunderii va reduce din timpul aferent aplicării legii, dar că decizia în acest sens trebuie luată la nivelul Coaliţiei.

Guvernul a aprobat, ieri, principiile generale ale legii privind salarizarea unitară în sistemul bugetar, hotărând ca proiectul de lege să fie finalizat până la sfârşitul lunii iunie şi să fie aplicat într-un interval de trei ani.

 

Salariile mari vor fi îngheţate, iar cele mici vor creşte mai rapid

Salariile mari vor fi îngheţate pentru un anumit număr de ani sau vor creşte foarte puţin, iar salariile mici vor fi majorate într-un ritm mai rapid, pentru a se ajunge la un raport de la 1 la 15% între salariul minim şi cel maxim, a declarat, ieri, premierul Emil Boc. "Sunt profesori şi medici cu salarii sub 1.000 lei, ca un exemplu, iar aceste categorii vor avea o creştere mai accelerată a salariilor în raport cu alte categorii din vârful piramidei sociale. Nimeni nu pierde din salariul pe care îl are, dar pentru a se realiza acel raport de 1 la 15, evident că pentru unele categorii sociale creşterea va fi mică sau deloc, în timp ce pentru alte categorii sociale aflate la baza piramidei salarizării creşterea va fi accentuată", a spus Boc.

Ponderea sporurilor în câştigul salarial va fi de maximum 30%, conform principiilor generale ale legii de salarizare unitară în sistemul bugetar, aprobate, ieri, de Guvern.

 

La 1 ianuarie 2013, altă grilă de salarizare pentru bugetari

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, ieri, că începând cu 1 ianuarie 2013 va fi aplicabilă noua grilă de salarizare în sistemul bugetar, precizând că nu a fost avansată o altă dată de aplicare a noii grile.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu, a precizat că legea salarizării unice va fi finalizată anul acesta şi se va aplica de la 1 ianuarie 2010, urmând ca de la 1 ianuarie 2013 să fie aplicabilă şi noua grilă de salarizare în sistemul bugetar.

Marian Sârbu nu a confirmat informaţiile potrivit cărora termenul limită stabilit iniţial, respectiv 2013, ar putea fi prelungit cu doi ani, până în 2015.

"Nu s-a discutat niciodată despre aşa ceva", a subliniat ministrul Muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul ia în calcul posibilitatea asumării răspunderii pentru legea salarizării unice.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul ia în calcul posibilitatea asumării răspunderii pentru legea salarizării unice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei