Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Muncii pregăteşte reorganizarea Protecţiei Copilului

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) urmează să fie supusă unui proces de reorganizare, discuţiile pe această temă fiind deja începute la Ministerul Muncii, au declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, până în prezent Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului nu a fost consultată pe această temă, dar reprezentanţii ANPDC cred că activitatea instituţiei ar putea fi completată printr-o eventuală comasare cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei.

Sursele citate au mai spus că în această comasare proiectele ar avea mai multe coerenţă, iar activităţile comune de monitorizare ar uşura mult sarcina Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

La începutul lunii martie, miniştrii au primit sarcina ca în termen de o lună să prezinte Guvernului un plan de restructurare a agenţiilor guvernamentale, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005, în baza prevederilor Legii 275/2004 şi a Hotărârii de Guvern nr. 1432/2004, cu modificările ulterioare, odată cu intrarea în vigoare a pachetului legislativ privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, prin reorganizarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie.

ANPDC funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse.

În structura instituţiei intră Corpul de control, Compartimentul audit, Compartimentul presă, Direcţia de monitorizare, Serviciul Licenţiere, Direcţia economică, Compartimentul resurse umane, Biroul achiziţii publice, Compartimentul relaţii cu publicul, Serviciul afaceri europene şi relaţii internaţionale, Direcţia politici, strategii, Biroul Programe, Serviciul juridic şi contencios.

ANPDC este condusă de un secretar de stat, ajutat în activitatea sa de un subsecretar de stat şi un secretar general.

Autoritatea nu are structuri subordonate în teritoriu. Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului funcţionează în subordinea consiliilor judeţene, respectiv ale consiliilor locale ale municipiului Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Muncii pregăteşte reorganizarea Protecţiei Copilului.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Muncii pregăteşte reorganizarea Protecţiei Copilului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei