Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Declaraţiile privind vânzările de lapte, depuse până la 14 mai

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) aminteşte fermierilor că trebuie să depună, până la 14 mai, declaraţiile anuale privind vânzările şi livrările de lapte realizate în anul de cotă 2008-2009, care se încheie la 31 martie.

"Reamintim că anul de cotă se încheie la 31 martie 2009, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la centrele APIA până la data de 14 mai 2009, inclusiv. Aceste declaraţii trebuie depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către cumpărătorii de lapte (fabricile de procesare -n.r.)", se arată într-un comunicat al Agenţiei.

Producătorii care au cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală chiar dacă nu au comercializat lapte şi produse lactate în anul de cotă respectiv. Declaraţia este completată în baza datelor din Caietul Fermierului, un registru în care aceştia notează cantităţile vândute într-un an.

De asemenea, fabricile de procesare a laptelui, trebuie să depună, la centrele judeţene APIA, declaraţia anuală privind cantitatea de lapte livrată de către fermieri în anul de cotă 2008-2009, termenul limită fiind tot 14 mai 2009.

"Pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 15 mai, producătorii şi cumpărătorii riscă penalizări de 0,01%, calculate din cantitatea alocată pentru vânzări directe, respectiv pentru livrări. De asemenea, producătorul care nu respectă termenele şi obligaţiile privind declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva naţională. În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă", se mai arată în comunicatul APIA.

Anul trecut, aproape 93.000 de crescători de vaci, cei mai mulţi cu 1-2 animale, au fost sancţionaţi cu retragerea cotei de lapte pentru vânzarea directă, întrucât nu au depus declaraţia anuală privind cantităţile comercializate. Numărul crescătorilor sancţionaţi reprezintă circa 15% din numărul total de fermieri care au avut cotă de vânzări directe pentru anul 2007-2008.

Circa 885.000 deţin cotă de lapte, dintre care aproximativ 620.000 sunt fermieri care realizează vânzări directe şi care trebuie să depună declaraţii la Agenţia de Plăţi. Totodată, instituţia estimează că numărul de fabrici care trebuie să trimită declaraţia este de 420.

Anul 2007-2008 a fost primul an în care a fost aplicat sistemul cotelor în România, iar cantitatea alocată la nivel naţional nu a fost depăşită, astfel că România nu a plătit taxe de supraproducţie (dacă un stat membru depăşeşte cota naţională, fermierii care au produs peste cotă plătesc o taxă de 278,3 euro pe tonă).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Declaraţiile privind vânzările de lapte, depuse până la 14 mai.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Declaraţiile privind vânzările de lapte, depuse până la 14 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei