Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2009 - Anul XIV, nr. 53 (4039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul introduce condiţii suplimentare pentru acreditarea reprezentanţilor presei la euroalegeri

Guvernul a introdus, în Legea alegerilor europarlamentare, condiţii suplimentare pentru acreditarea jurnaliştilor, după ce, la alegerile parlamentare din 2008, doar în judeţul Giurgiu au fost acreditate ca reprezentanţi ai mass media 500 de persoane care erau, de fapt, reprezentanţi ai unor partide.

Ordonanţa de urgenţă care modifică Legea 33/2007 privind desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, aprobată de Guvern, prevede că reprezentanţii mass media se vor putea acredita la euroalegeri dacă se află în relaţii contractuale cu instituţiile de presă, sunt desemnaţi de conducerea instituţiilor respective şi nu au apartenenţă politică, acreditarea urmând să fie acordată în baza unei adeverinţe a AEP privind îndeplinirea acestor condiţii.

Actul normativ menţionează că "pot fi acreditate ca reprezentanţi interni ai mass-mediei din România persoanele aflate în relaţii contractuale cu aceste instutţii şi care sunt desemnate în acest sens de conducerea acestora". Aceste persoane nu pot avea apartenenţă politică.

De asemenea, documentul prevede că pot fi acreditate ca reprezentanţi interni ai presei doar persoanele propuse de acele instituţii mass media care prezintă o adeverinţă eliberată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) privind îndeplinirea condiţiilor impuse de lege.

În cazul reprezentanţilor externi ai mass-media, acreditarea se face de către Autoritatea Electorală Permanentă, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, pentru toate birourile electorale.

Guvernul a stabilit că alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc la 7 iunie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul introduce condiţii suplimentare pentru acreditarea reprezentanţilor presei la euroalegeri.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul introduce condiţii suplimentare pentru acreditarea reprezentanţilor presei la euroalegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Normal... trimis de
( 6 mar 2009, 12:16:37
Da ce voiati domnilor sa stiti chiar totul despre ce se intampla la alegeri si, mai mult, sa puteti spune si "prostimii" ce se intampla? Voua nu v-a venit mintea la cap?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei