Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2009 - Anul XIV, nr. 37 (4023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Statul trebuie să protejeze ordinea în spaţiul public, nicidecum în societăţi comerciale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că statul trebuie să protejeze ordinea în spaţiul public, nicidecum în societăţi comerciale şi că instituţii de genul băncilor şi caselor de schimb valutar au obligaţia de a se autoproteja, iar Poliţia trebuie ajutată să îi prindă pe infractori.

Întrebat de către jurnalişti, la finalul discuţiilor cu autorităţile din Covasna şi Harghita, cum se vor implica autorităţile pentru găsirea autorilor jafurilor armate produse în ultimele zile, şeful statului a declarat că într-o societate normală instituţiile de genul băncilor şi caselor de schimb valutar au obligaţia de a se autoproteja.

"Nu există un poliţist sau un jandarm pentru fiecare societate. Nici nu este obligaţia statului să asigure paza. Statul trebuie să protejeze ordinea publică, să fie cât mai puţine incidente în spaţiul public, în parcuri, şcoli săli de cinema, dar nicidecum în societăţi comerciale. Nu e obligaţia poliţiştilor să asigure ordinea în societăţi comerciale", a declarat Băsescu, spunând că "dacă aşteptăm ca fiecare român să aibă un poliţist sau jandarm lângă el, asta nu se poate".

Traian Băsescu a mai spus că dacă în cazul jafului armat de la Braşov exista un sistem de supraveghere care ar fi permis identificarea autorilor, Poliţia ar fi putut acţiona mult mai rapid. În acest context, şeful statului a dat exemplul incidentului din Ungaria, în care a fost ucis handbalistul Marian Cozma, spunând că barul în care a fost comisă crima a avut un sistem de supraveghere bine pus la punct, iar poliţiştii au fost ajutaţi de către imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Preşedintele a adăugat că Poliţia trebuie ajutată pentru a putea să îi prindă pe infractori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Statul trebuie să protejeze ordinea în spaţiul public, nicidecum în societăţi comerciale.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Statul trebuie să protejeze ordinea în spaţiul public, nicidecum în societăţi comerciale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei