Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2009 - Anul XIV, nr. 26 (4012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberalii solicită Guvernului să prezinte planul anticriză în faţa Parlamentului

Liderul liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat ieri, că parlamentarii PNL vor depune în această săptămână la Parlament o solicitarea către Guvern în vederea prezentării, în faţa plenului, a planului anticriză, adăugând că priorităţile PNL sunt Legea lustraţiei şi bugetul.

"În această săptămână, la nivelul Parlamentului, vom depune o solicitare prin care cerem Guvernului să vină în Parlament pentru a face o prezentare a planului de combatere a crizei economice. Constatăm că acest element care este fundamental faţă de preocupările românilor întârzie să fie alcătuit şi prezentat. Vom cere oficial Guvernului, domnului Boc, să vină în Parlament să ne spună ce intenţii au, dacă au vreuna", a susţinut Tăriceanu.

Liderul PNL a menţionat că există "câteva elemente extrem de subţiri", legate de planul anticriză, care sunt incluse în pre-proiectul de buget pe care l-a prezentat Boc.

Pe de altă parte, Tăriceanu a anunţat că parlamentarii PNL vor conveni într-o şedinţă de grupuri reunite "principalele direcţii de acţiune ale PNL la nivelul Parlamentului".

"De departe – cea mai importantă dezbatere care urmează e referitoare la buget. Aşteptăm proiectul de buget pentru a ne formula punctele de vedere critice. Vom cere ca în proiectul de buget, cheltuielile celor două camere să aibă cheltuieli majorate faţă de bugetul anului 2008 cu cel mult 5%, cu rata presupusă a inflaţiei, pentru că în proiecţiile pentru 2009 cele două Camere au bugete majorate Senatul cu 32 % faţă de 2008 şi Camera Deputaţilor cu 22%", a spus Tăriceanu.

El a adăugat că priorităţile legislative ale liberalilor sunt: repunerea în dezbaterea Parlamentului a legii Lustraţiei şi restituirea proprietăţilor confiscate în perioada comunistă.

"Al doilea element se referă la recent promulgata lege prin care se blochează din nou restituirea bunurilor confiscate în perioada comunistă către proprietarii de drept şi dorim să facem o propunere legislativă de amendare a legii care tocmai a fost promulgată de preşedinte, pentru a nu lăsa ca o nedreptate produsă în perioada comunistă să se perpetueze. Nu este normal ca cei care sunt în drept să-şi recapete proprietăţile să facă apel la CEDO şi să câştige procesele acolo şi să oblige statul român să plătească despăgubiri. În condiţiile în care proprietăţile pot fi restituite, este normal să continuăm acest proces", a conchis Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii solicită Guvernului să prezinte planul anticriză în faţa Parlamentului.
 Vizualizări articol: 399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liberalii solicită Guvernului să prezinte planul anticriză în faţa Parlamentului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei