Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2009 - Anul XIV, nr. 26 (4012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Federaţia Pensionarilor va da Guvernul în judecată dacă nu aplică legile de majorare a pensiilor

Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor (FNSP) a decis, ieri să solicite Executivului, printr-un memoriu, aplicarea legilor în vigoare privind majorarea pensiilor, în caz contrar ameninţând că va da Guvernul în judecată şi va organiza proteste.

Reprezentanţii FNSP au decis, ieri, să înainteze un memoriu Guvernului prin care vor cere aplicarea Legii 250 privind stabilirea ponderii punctului de pensie, precum şi a Legii privind majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă, de la 1 ianuarie 2009.

"Dacă nu respectă aceste legi, vom da în judecată Guvernul ", a declarat, la finalul întâlnirii, preşedintele FNSP, Preda Nedelcu.

Totodată, membrii FNSP au decis să se adreseze Federaţiei Europene a Pensionarilor, în cazul în care Guvernul va refuza să respecte legile adoptate de Parlament, şi să se alăture acţiunilor de protest care urmează să fie organizate, în perioada următoare, de CNSLR Frăţia.

 

Pichetarea prefecturilor din toate judeţele

De asemenea, FNSP a stabilit ca, separat de acţiunile de protest ale CNSLR Frăţia, să picheteze prefecturile din toate judeţele şi apoi toate organizaţiile din ţară să organizeze un miting în Bucureşti.

"Suntem pregătiţi să ieşim în stradă. Am avertizat reprezentanţii Guvernului că, dacă nu va respecta toate promisiunile făcute în campanie, vom demara acţiunile de protest. Cerem să majoreze punctul de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut, să se aplice Legea privind grupele I şi II de muncă din 2009 şi să fie introdusă pensia minimă garantată, deşi prin această măsură Guvernul vrea să arunce nişte praf în ochi", a declarat preşedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor din Braşov, Vasile Zaharescu.

Printre solicitările pensionarilor se numără şi modificarea Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii, astfel încât în textul acestei legi să nu mai apară pensii privilegiate.

 

Punctul de pensie ar putea ajunge la 45% din salariul mediu brut 

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Marius Lazăr a declarat, ieri, după întâlnirea cu reprezentanţii pensionarilor, că punctul de pensie ar putea ajunge anul acesta la 45% din salariul mediu brut, precizând că Executivul vrea să îşi respecte promisiunile făcute în campania electorală.

"Sperăm să respectăm anul acesta ce am promis în campania electorală", a spus Marius Lazăr.

Secretarul de stat a mai arătat că în întâlnirea cu pensionarii s-a decis continuarea dialogului social pe problemele de actualitate ale acestora.

Pensionarii au cerut reprezentanţilor Executivului prezenţi la întâlnirea de ieri să respecte promisiunile făcute în campania electorală referitoare la majorarea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut şi introducerea unei pensii minime de 350 de lei.

"Am reafirmat dorinţa Guvernului de a respecta promisiunile din campania electorală, dar trebuie să ţinem cont şi de situaţia economică actuală", a declarat secretarul de stat, precizând totodată că în urma discuţiilor de luni nu crede că vor exista acţiuni de protest din partea pensionarilor.

El a mai spus că date exacte despre posibilitatea respectării promisiunilor electorale vor putea fi stabilite abia după discuţiile care urmează să mai aibă loc despre proiecţie bugetară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Pensionarilor va da Guvernul în judecată dacă nu aplică legile de majorare a pensiilor.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Federaţia Pensionarilor va da Guvernul în judecată dacă nu aplică legile de majorare a pensiilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei