Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2009 - Anul XIV, nr. 3 (3989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patriarhul Daniel:

Să ne rugăm pentru pace în Orientul Mijlociu şi pentru umanitate

Patriarhul Daniel a oficiat, ieri, în capitală, slujba de Bobotează şi de sfinţire a apei mari, ocazie cu care a adresat un mesaj celor peste o mie de credincioşi adunaţi la Catedrala Patriarhală, îndemnându-i la rugăciune pentru pace în Orientul Mijlociu, unde se află şi români, dar şi pentru umanitate.

"Nu criza economică este cel mai mare pericol în acest an, ci criza de umanitate. Să ne rugăm pentru pace în Orientul Mijlociu, să ne rugăm pentru sfinţenie şi curăţenie, pentru izbăvirea vrăjmaşilor", a spus Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel în cuvântul de învăţătură rostit cu ocazia sfinţirii agheasmei mari.

El a explicat semnificaţia Bobotezei, numită şi "Epifanie" sau "Arătare", aceasta fiind ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos s-a arătat oamenilor cu ajutorul Sfântului Ioan Botezătorul.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a spus că agheasma mare este "un dar de sfinţenie şi curăţenie pentru izbăvirea vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi, a duhurilor diavoleşti". Patriarhul Daniel i-a îndemnat pe oameni să bea în fiecare dimineaţă pe nemâncate apă sfinţită, dar în acelaşi timp să ofere copiilor, oamenilor bolnavi, bătrâni şi singuri care au nevoie de ajutor.

El a revenit asupra cuvântului rostit de Crăciun, în ziua Naşterii Domnului, spunând că nu atât criza economică de care se vorbeşte continuu este cel mai mare pericol, ci criza de umanitate în care oamenii uită să fie buni, "să facă milostenie", să-i ajute pe cei în necaz.

Patriarhul Daniel a mai spus că doar cei care sunt botezaţi au dreptul să rostească rugăciunea "Tatăl nostru". În încheierea cuvântului de învăţătură, Preafericitul Părinte Patriarh i-a îndemnat pe toţi să se roage pentru pace în Orientul Mijlociu şi, de asemenea, să aştepte cu răbdare să ajungă la apa sfântă.

"Să nu ne înghesuim, să nu ne îmbrâncim şi să aşteptăm cu răbdare şi credinţă să ajungem la apa sfântă", a adăugat PF Daniel.

Pentru prima dată în ultimii ani, în Dealul Patriarhiei a fost mai multă linişte, ordine şi răbdare. Deşi era un frig tăios, cei peste o mie de oameni aşezaţi la rând au aşteptat ore în şir să ia apa sfinţită de Patriarhul Daniel, dar şi de soborul de preoţi care a oficiat slujba de Bobotează.

După ce au luat agheasmă, credincioşii au intrat în biserică pentru a se închina la racla cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Noul, Ocrotitorul Bucureştiului şi ale cuvioşilor împăraţi Constantin şi Elena, aducând în acelaşi timp un omagiu patriarhilor României înmormântaţi în Catedrala Patriarhală, ultimul dintre ei fiind şi Patriarhul Teoctist.

Ca în fiecare an, în ajunul praznicului Botezului Domnului, în curtea Catedralei patriarhale a fost amplasată o cruce de gheaţă de aproximativ trei metri înălţime, împodobită cu flori, cetină de brad şi busuioc. De asemenea, au fost pregătite vasele cu peste 7.000 de litri de apă, care au fost sfinţite şi vor fi oferite credincioşi veniţi la Catedrala Patriarhală.

Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici. Pe 6 ianuarie, în biserici se săvârşeşte slujba de sfinţire a agheasmei mari.

Peste 400 de poliţişti şi aproximativ 600 de jandarmi bucureşteni asigură măsurile de ordine la Patriarhia Română şi în locaşurile de cult unde au loc manifestări religioase prilejuite de prăznuirea "Botezului Domnului".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să ne rugăm pentru pace în Orientul Mijlociu şi pentru umanitate.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Să ne rugăm pentru pace în Orientul Mijlociu şi pentru umanitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei