Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noul sistem de salarizare în sectorul bugetar va fi implementat complet în cinci ani, până în 2013

Noul sistem de salarizare în sectorul bugetar, care ar urma să fie introdus prin legea de reglementare unitară în domeniu, este prevăzut să fie implementat complet în cinci ani, până în 2013, prin creşteri de salarii diferenţiate în funcţie de activitate, nivelul studiilor şi indicatorii economici.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri, la finalul discuţiilor cu sindicatele, că viitoarea lege de salarizare în sectorul bugetar va stabili un raport între salariul de bază minim şi cel de bază maxim apropiat de practicile europene, respectiv de 1 la 15 şi nu de 1 la 29 ca în prezent, şi creşteri salariale calculate în funcţie atât de complexitatea activităţii şi nivelul studiilor, cât şi de indicatorii macroeconomici şi sociali.

"Principalul element al câştigului trebuie să fie salariul de bază, prin includerea unora dintre sporurile existente şi care au un caracter general. Va fi creată o nouă ierarhie a salariilor de bază atât între domeniile de activitate, cât şi în cadrul fiecărui domeniu. Nicio persoană nu va înregistra o diminuare a salariului brut de care beneficiază potrivit actualelor reglementări", a spus Tăriceanu.

Potrivit şefului Guvernului, termenul prevăzut pentru implementarea completă a noului sistem de salarizare este de cinci ani, până în 2013, prin creşteri diferenţiate de salarii.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a invitat, ieri, la Guvern pe reprezentanţii partidelor parlamentare, precum şi pe cei ai confederaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional, pentru semnarea acordului asupra principiilor de bază ale legii de salarizare a bugetarilor

Liderii PSD, PDL, PRM şi PC nu au acceptat însă invitaţia premierului, acuzând ordonanţele de urgenţă emise de Guvern pentru salarizarea profesorilor şi considerând că Executivul sfidează Parlamentul.

Acordul privind legea de salarizare a bugetarilor a fost semnat, ieri, la Guvern, de către premierul Tăriceanu, miniştrii Finanţelor, Muncii şi Reformei Administrative, de PNL, UDMR şi Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, precum şi de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor de Construcţii, Confederaţia Patronală Concordia, Confederaţia Patronală a Industriei Serviciilor şi Comerţului din România şi Confederaţia Patronală din Industrie.

Din partea asociaţiilor sindicale, acordul a fost semnat doar de către Blocul Naţional Sindical.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul sistem de salarizare în sectorul bugetar va fi implementat complet în cinci ani, până în 2013.
 Vizualizări articol: 373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul sistem de salarizare în sectorul bugetar va fi implementat complet în cinci ani, până în 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei