Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BNS, singurul care a semnat acordul cu Guvernul

BNS este singura confederaţie sindicală care a semnat, ieri, acordul, considerând corecte principiile legii unice de salarizare a bugetarilor, celelalte trei confederaţii spunând că doresc mai întâi rezolvarea problemei salariale din învăţământ şi asumarea documentului de către partidele politice.

Liderul BNS, Dumitru Costin, a afirmat, ieri, că a semnat acordul referitor la principiile care vor sta la baza elaborării legii unice de salarizare în sistemul bugetar, arătând însă că există discrepanţe mari între acestea şi modul cum a fost construită politica salarială pentru anul 2009.

Dumitru Costin a declarat, la ieşirea de la Guvern, unde a avut loc întâlnirea dintre sindicate, patronate şi reprezentanţii Guvernului, că, deşi a semnat acordul, a atras atenţia, notând şi pe document, că între voinţa Executivului de a susţine principiile legii salarizării unice în sistemul bugetar şi modul în care a fost construită politica salarială pe anul 2009 există discrepanţe foarte mari.

"Politica salarială este centrată pe şefi, pe foarte mulţi şefi, care vor fi plătiţi foarte bine. Nici o formaţiune politică nu va fi entuziastă să modifice politica salarială", a declarat liderul Blocului Naţional Sindical (BNS).

El a adăugat că a semnat totuşi acordul pentru că nu putea să refuze principiile care sunt corecte şi la care au lucrat şi reprezentanţii BNS. În opinia lui Costin, principiile pe care este construită politica salarială trebuie revizuite.

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a anunţat că organizaţia pe care o conduce nu va semna un acord cu Executivul.

Nici Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ nu va semna nici un document cu actualul Executiv din partea federaţiei pe care o reprezintă, potrivit preşedintelui FSLI, Aurel Cornea.

La rândul său, vicepreşedintele Cartel Alfa, Romulus Niţă, a declarat că a cerut amânarea semnării acordului, pentru a avea timp să convingă toate partidele implicate în campania electorală să îl accepte.

Premierul Tăriceanu i-a acuzat de populism pe liderii partidelor parlamentare care au absentat la discuţia de marţi, de la Guvern, cu sindicatele şi a anunţat că îi va invita din nou să semneze acordul privind legea salarizării bugetarilor, pentru a demonstra astfel că susţin principiile legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BNS, singurul care a semnat acordul cu Guvernul.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BNS, singurul care a semnat acordul cu Guvernul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei