Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Şeful statului critică modul de cheltuire a fondurilor în sănătate şi educaţie

Preşedintele Traian Băsescu a criticat managementul în domeniul sănătăţii şi în cel al educaţiei, spunând că situaţia proastă din spitale este greu de explicat, având în vedere că fondurile alocate sunt duble faţă de 2004.

Şeful statului a declarat că situaţia în sănătate, în mod special cea din spitale, este proastă, în ultima perioadă, şi din punctul de vedere al dotării şi din cel al personalului, precum şi din punctul de vedere al condiţiilor de cazare a bolnavilor.

În opinia lui Băsescu, acest lucru este destul de greu de explicat, având în vedere că, faţă de 2004, fondurile alocate sănătăţii sunt duble.

Potrivit preşedintelui, a fost o chestiune de management al resurselor, nu doar în domeniul sănătăţii, ci şi în cel al educaţiei.

"S-a preferat să ieşim, să batem chipurile pe medicamente, dar uitând că partea grea a sistemului de sănătate, spitalele sunt într-o stare proastă", spus Traian Băsescu.

În opinia sa, în mod cert, nu este doar o chestiune de resurse, ci şi de management al acestora, la nivelul ministerului.

El a făcut referire, în acest context, şi la domeniul educaţiei, susţinând că bani sunt foarte mulţi, se repară şcoli, dar calitatea educaţiei scade an de an.

Şeful statului a spus că una este să cheltuieşti banii ca să ieşi la televizor şi să arăţi că se face ceva şi alta să cheltuieşti banii şi într-adevăr să se facă ceva în profunzimea sistemului.

"Acest lucru este valabil şi la sănătate, şi la educaţie", a adăugat Traian Băsescu.

 

Nicolăescu: Preşedintele nu ştie încă ce se întâmplă în ţară

Ministrul Sănătăţii Publice regretă faptul că şeful statului foloseşte suferinţa oamenilor în scop electoral şi îşi exprimă nedumerirea că, după patru ani de mandat, Traian Băsescu nu ştie încă ce se întâmplă în ţară, potrivit unui comunicat de presă al MSP.

Declaraţia ministrului Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, vine ca reacţie la comentariile privind sistemul sanitar făcute de preşedintele Traian Băsescu.

În replică, ministrul Sănătăţii a spus că preşedintele este în campanie electorală.

"Preşedintele Traian Băsescu este în campanie electorală şi regret faptul că se foloseşte de suferinţa oamenilor în acest scop. Sunt bani mai mulţi în sistem datorită eforturilor Guvernului României, care a găsit sursele necesare suplimentării fondurilor din Sănătate. Dar să nu uităm că necesităţile actuale sunt mari şi, mai mult, avem nevoie de ani buni pentru a remedia deficienţele create în timp. Sunt nedumerit că, după patru ani de mandat, preşedintele nu ştie încă ce se întâmplă în ţară', a adăugat ministrul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful statului critică modul de cheltuire a fondurilor în sănătate şi educaţie.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful statului critică modul de cheltuire a fondurilor în sănătate şi educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei