Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pensiile şi salariile profesorilor, majorate la 1 octombrie

Guvernul a decis, ieri, majorarea valorii punctului de pensie cu aproximativ 20%, de la 581,3 lei la 697,5 lei, începând cu 1 octombrie 2008, cu o lună mai devreme faţă de termenul stabilit iniţial, au declarat surse ministeriale.

Guvernul a decis recent ca valoarea punctului de pensie să fie majorată începând cu 1 noiembrie 2008, cu două luni în avans faţă de termenul stabilit.

Premierul Tăriceanu a explicat că majorarea cu o lună mai devreme a pensiilor, de la 1 octombrie în loc de 1 noiembrie, cum era stabilit iniţial, prin rezultatele foarte bune de creştere economică.

 

9% în plus la salariile profesorilor

Majorarea salariilor profesorilor cu 9% va avea loc începând cu data de 1 octombrie, aşa cum s-a stabilit în cadrul negocierilor cu sindicatele din învăţământ, a precizat, ieri, Guvernul, anunţul făcut de premierul Tăriceanu luni că majorarea va avea loc de la 1 noiembrie fiind eronat.

"Majoarea salariilor profesorilor se va derula conform negocierilor care au avut loc cu sindicatele, şi anume respectându-se cele două etape de majorare stabilite - 1 aprilie 2008 şi 1 octombrie 2008. Din păcate, dintr-o eroare, termenul a fost comunicat 1 noiembrie. Data majorării rămâne însă aşa cum a fost stabilită cu sindicatele, respectiv 1 octombrie", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Camelia Spătaru.

Primul-ministru Tăriceanu a anunţat, luni seară, după consultările cu liderii PSD, că pensiile vor fi majorate devansat, începând cu 1 octombrie, iar salariile profesorilor vor fi majorate cu 9% începând de la 1 noiembrie.

"În programul pe anul acesta de majorare a salariilor bugetarilor, învăţământul va beneficia de o creştere substanţială de nouă procente de la 1 noiembrie. Este ceea ce poate fi făcut în acest moment, ceea ce poate să ofere economia românească fără să alterăm echilibrele macroeconomice. Aşteptările profesorilor, elevilor şi părinţilor sunt foarte mari privind calitatea învăţământului, dar salariile trebuie să fie în acord cu performanţa economică, nu pot fi mărite doar pentru a răspunde unor aşteptări electorale", a spus Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensiile şi salariile profesorilor, majorate la 1 octombrie.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pensiile şi salariile profesorilor, majorate la 1 octombrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inflatia trimis de
(19 sep 2008, 11:37:40
uite domnule, la americani falimenteaza bani si la noi e crestere economica.... opaaaaaa... sau ... cumva indata is alegerile?laughing ba, is f de acord cu maritul pensiilor si salariilor...dar numai in campanie se poate asa ceva?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei