Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2008 - Anul XIII, nr. 211 (3892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poziţie

Adomniţei nu va mai depune în Parlament proiectele Legilor Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a anunţat, la Suceava, că nu va mai depune în Parlament proiectele Legilor Educaţiei întrucât adversarii politici ai PNL le-ar ataca "din motive politice" chiar dacă ar putea fi cele mai bune legi pentru Şcoala românească, ci le va lăsa succesorului său.

"Legile Educaţiei nu le voi depune în Parlament pentru că vor fi atacate, exclusiv, pe motive politice. Chiar dacă am veni cu cea mai bună posibilă lege a Educaţiei în Parlament, evident că forţele politice adversare PNL vor încerca să o dărâme, deşi ea ar putea să fie cea mai bună lege pentru România şi pentru şcoala românească", a declarat ministrul Adomniţei, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a spus că după alegeri viitorul ministru al Educaţiei va avea pe masă un pachet de legi agreat de partenerii de dialog social, un raport al Comisiei prezidenţiale şi o strategie în domeniul Educaţiei.

"Ministrul care va veni în fotoliul Educaţiei după alegeri va avea parte de un lucru pe care nici ministrul Miclea, nici ministrul Hărdău şi nici eu însumi nu am avut parte, respectiv de raportul făcut de Comisia prezidenţială a domnului Miclea, de pachetul de legi făcut de noi, care deja este agreat de partenerii de dialog social şi care prevede descentralizarea completă a şcolii şi, probabil, şi dacă preşedintele Băsescu se ţine de termenul pe care l-a promis, cel de şase luni, deocamdată nu văd prea multă acţiune, de a livra şi strategia despre care s-a tot vorbit atâta că să facem o strategie înainte de a face legile", a explicat Adomniţei.

Ministrul Educaţiei a amintit că preşedintele Băsescu a promis Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, federaţia care a semnat ulterior Pactul pentru Educaţie, că va face o strategie în domeniul Educaţiei în termen de şase luni, iar în condiţiile în care acest termen s-ar respecta viitorul ministrul al Educaţiei va avea, pe lângă pachetul de legi agreat de partenerii de dialog social, strategia şi pactul pentru Educaţie şi o perioadă de patru ani în care legile să treacă prin Parlament şi apoi să le implementeze.

"Teoretic, n-ar trebui să fie o problemă trecutul legilor prin Parlament, pentru că, repet, principiile sunt agreate de toate forţele politice şi de partenerii de dialog social, astfel încât viitorul ministru se va afla într-o poziţie extrem de fericită din acest punct de vedere pentru că el nu va începe lucrurile de la zero, cu schimbările diferite, ci va avea o sumă de documente pe masă deja discutate şi agreate. Numai de treabă să se ţină", a mai spus Adomniţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei nu va mai depune în Parlament proiectele Legilor Educaţiei.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei nu va mai depune în Parlament proiectele Legilor Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incompetent trimis de
( 8 sep 2008, 15:42:28
ISJ ESTE IN TOPUL INCOMPETENTILOR. dE CE NU SE RESTRUCTUREAZA ACEASTA INSTITUTIE CARE APARTINE STATULUI? dACA S/AR RESTRUCTURA CEI 3 INSP GEN cARCA . hRENCIUC SI MONACU AR DEVENI EX.........................ADI FOSTI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei