Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BIO: Monica Şerbănescu are brevet de paraşutist

Monica Şerbănescu, propusă, ieri, de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA, are, potrivit CV-ului, brevet de paraşutism sportiv emis în 1978 de Departamentul Aviaţiei Civile - Aeroclubul Central Român al Federaţei Aeronautice Române.

La secţiunea aptitudini sportive din CV-ul Monicăi Şerbănescu este trecut brevetul de paraşutism sportiv de gradul doi nr. 82, emis de Departamentul Aviaţiei Civile - Aeroclubul Central Român al Federaţei Aeronautice Române.

Potrivit aceluiaşi CV, Monica Şerbănescu a publicat o serie de cărţi printre care "Evoluţia populaţiei pe plan mondial - sursă de nelinişte a comunităţii internaţionale", editată în 2006, "Incriminarea spălării banilor - instrument juridic modern în lupta contra crimei organizate", în 2001 sau "Crima Organizată şi Terorismul", despre care se arată în documentul citat că este în curs de publicare.

În documentul citat se mai arată că Monica Şerbănescu a absolvit mai multe cursuri cu nota maximă. Şerbănescu a fost şefă de promoţie în 1990, absolvind cu nota 10 profilul Ştiinţe juridice, specializarea Drept a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

În ce priveşte experienţa profesională, în CV-ul Monicăi Şerbănescu se arată că în perioada 1990 - 1994 a fost procuror la Secţia judiciar-penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 din Bucureşti.

În perioada 1994 - 1997 a fost procuror la Secţia judiciară - penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar între 1997 şi 1999 a ocupat funcţia de procuror la Secţia judiciară - penală a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Între 1999 şi 2003 a fost procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, tot la Secţia judiciară-penală.

În februarie 2003 Monica Şerbănescu a fost numită, la propunerea procurorului general de la acea vreme, Joiţa Tănase, în funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. În acelaşi an Şerbănescu a ajuns procuror şef la Secţia judiciar-penală a DNA.

În perioada 2003-2006 a fost consilier al procurorului general la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Începând din octombrie 2006 Şerbănescu este formator la Institutul Naţional al Magistraturii, unde predă Dreptul procesual penal.

Monica Şerbănescu a fost detaşată, din 1 iulie 2008, de la Parchetul de pe lângă ICCJ în funcţia de consilier al ministrului Predoiu.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, ieri, că propune pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe procurorul Monica Şerbănescu, iar pe Daniel Morar pentru postul de Înalt Reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles sau pentru cel de adjunct al DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BIO: Monica Şerbănescu are brevet de paraşutist.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BIO: Monica Şerbănescu are brevet de paraşutist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei