Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Consecinţe

Sensul giratoriu pentru Iulius Mall „muşcă” din Bazarul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Partea din faţă a Bazarului sucevean va dispărea în zilele următoare, zeci de chioşcuri urmând să fie luate pe sus şi mutate în partea din spate, definitiv.

În locul acestora va fi turnat pământ şi va fi amenajată o arteră de circulaţie pentru una dintre principalele străzi ale Sucevei, Calea Unirii.

Toate aceste schimbări sunt dictate de realizarea unui nou sens giratoriu, în faţa Bazarului şi a Iulius Mall, întreaga lucrare fiind executată pe cheltuiala viitorului centru comercial.

Practic, nu peste mult timp, o parte din cele patru benzi de circulaţie de pe Calea Unirii vor fi acoperite de lucrările de amenajare a sensului giratoriu, iar circulaţia rutieră va fi deviată parţial pe braţul de acces amenajat peste locul unde încă se mai află chioşcurile Bazarului.

Noul sens giratoriu, solicitat de Iulius Mall, care face la Suceava o investiţie de aproximativ 100 de milioane de euro, muşcă nu doar din Bazarul sucevean, ci şi din terenurile Ambro, mai exact peste o porţiune din parcarea de lângă OMV şi din terenul fostului ştrand.

 

Peste 60 de chioşcuri dispar din zona din faţă a Bazarului

Lucrările de realizare a acestuia au început de ieri, când s-au făcut primele măsurători în teren, urmate de marcajele necesare. De asemenea, tot de ieri, comercianţilor din primul front al Bazarului li s-a solicitat să elibereze chioşcurile ocupate, pentru ca de astăzi să înceapă procedura de ridicare a acestora şi reamplasare într-o zonă liberă, din spate.

În total vor fi ridicate peste 60 de chioşcuri, inclusiv cele de la poarta Bazarului, actualul vad comercial urmând să fie transformat într-o bandă de circulaţie pentru autoturisme.

Lucrările de amenajare a noului sens giratoriu sunt cele mai ample de până acum, pentru o lucrare similară, costurile totale fiind estimate la 1,8 milioane de lei (18 miliarde de lei vechi).

O altă particularitate a acestui sens giratoriu este că nu va fi rotund, cum sunt toate de până acum, ci eliptic, formă impusă de condiţiile din teren.

 

Circulaţia rutieră, deviată pe traseul viitorului sens giratoriu

Una din principalele griji ale viceprimarului Viorel Seredenciuc, care a fost prezent ieri în zona Bazarului, la operaţiunile de predare-primire a terenului (domeniu public) pe care vor fi executate lucrările, a fost aceea ca circulaţia rutieră să nu fie blocată total.

Executantul lucrărilor a precizat că, pentru început, circulaţia rutieră în zonă nu va fi restricţionată, intenţionându-se ca mai întâi să fie realizată calea de acces ocolitoare pentru viitorul sens giratoriu.

Abia după ce aceasta va fi funcţională, trecerea maşinilor prin actuala zonă de trafic va fi blocată şi dirijată pe laterală.

“Practic, din acel moment, autoturismele vor circula conform traseului sensului giratoriu” a declarat Valerian Popovici, reprezentantul firmei care va executa lucrările.

Intenţia conducerii Iulius Mall Suceava e ca noul sens giratoriu să fie funcţional în maxim două luni, dar complexitatea lucrării i-a făcut să fie sceptici pe reprezentanţii municipalităţii.

Zona Bazarului este recunoscută pentru probleme de trafic, aici apărând aproape zilnic ambuteiaje, iar prezenţa echipelor de lucru în zonă şi marile modificări ce vor fi adese zonei vor fi resimţite cu siguranţă de şoferi, care vor circula tot mai greu pe acolo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sensul giratoriu pentru Iulius Mall „muşcă” din Bazarul Sucevei.
 Vizualizări articol: 4465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Sensul giratoriu pentru Iulius Mall „muşcă” din Bazarul Sucevei3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sens trimis de
(12 aug 2008, 11:06:38
Sa speram ca o sa-l faca cu cap sa se circule fluent si sa nu-l ia nici apa.
1.1  RE: Sens trimis de
(12 aug 2008, 11:22:13
Sperante desarte, amice, o sa fie jalnic traficul, mai ales pe perioada lucrarilor...
2.   :))) trimis de
(12 aug 2008, 11:10:10
Orasul asta devine din ce in ce mai tampit ! Desi ii un orasel mic din 2 in 2 metri sunt semafoare si din 3 in 3 metri sensuri giratoriilaughing Sa vezi atunci haos!
2.1  RE: :))) trimis de
(12 aug 2008, 18:45:45
bai crezi ca baiatul lui lungu de ce si-a facut firma de constructii?ca sa mute banii din contul primariei in contul lui tatuca;asa vorbeste lumea prin oras ca firma care face sensurile astea e a lui;
3.   Cate benzi are? trimis de
(12 aug 2008, 11:14:22
Cate benzi are?
3.1  RE: Cate benzi are? trimis de
(12 aug 2008, 20:51:09
ejti prost cu spume

4.   Destepti,dar tot in gard dau cu capu trimis de
(12 aug 2008, 11:31:33
se gaseste mult destepti sa faca cate ceva ,dar din ce in ce mai rau merge,,oameni cu 4 clase care nu sunt buni de nimic,Uitati-va la Sensul giratoriu de mai sus de Metro....E o nebunie totala ce au facut!!!au facut si ei o placinta de sens.
4.1  RE: Destepti,dar tot in gard dau cu capu trimis de
(12 aug 2008, 15:26:37
unul din cei cu maxim 4 clase esti tu. uite cum ai scris analfabetule.
5.   Off off trimis de
(12 aug 2008, 11:34:52
prea multe mall-uri,prea multe sensuri giratorii
5.1  RE: Off off trimis de
(12 aug 2008, 17:36:39
In Afganistan si cu tine, ca acolo nu sunt mall-uri. Cred ca ti-ar placea acolo.
6.   Sensul Giratoriu Galeria trimis de
(12 aug 2008, 11:51:00
Speram ca nu il fac ca pe ala de la Galeria. Acolo se creeaza o adevarata buluceala cand cele 2 bezi se stang in una . Si cica se spunea ca metoda asta va ajuta la reducerea vitezei...
6.1  RE: Sensul Giratoriu Galeria trimis de
(12 aug 2008, 12:09:58
Bormal ca va reduce viteza ! De fapt o va reduce la zerolaughing)
7.   Lucrari trimis de
(12 aug 2008, 12:18:14
Numai la noi se lucreaza haotic.Nu de mult am fost in concediu in Italia. Sunt peste tot sensuri giratorii, dar acolo chiar se lucreaza cind se incepe ceva. La noi se incepe si se lasa asa. Ti-e greata cind intri pe drumurile din Romania. Imi pun intrebarea cum altii pot face lucruri cu cap si noi nu? Se pare ca noi nu prea avem sau daca avem nu avem mare lucru in el....cei mai multi si in special cei care ne conduc.Nimic nu este semnalizat (ex, str. Traian Vuia care e plina de guri de canal si alte gropi).
8.   Banul dicteaza trimis de
(12 aug 2008, 12:27:34
Cine are bani si da comanda poate cere orice de la institutiile statului caci dorinta lui va fi indeplinita. D-lor, daca ati facut atatea erori cu sensurile giratorii din oras( Burdujeni si Obcini), perseverati....Daca vreti sa schimbati cu orice chip fata orasului, puneti ghirlande cat mai sus , dar nu incurcati circulatia din ce in ce mai mult
9.   Bah zebzecilor! trimis de
(12 aug 2008, 13:20:00
Voi chiar nu aveti minte in capul ala?...Nu vedeti ce ati facut din Calea Unirii?? Carffouru si bazaru lu peste!...Se circula cu viteza melcului ranit, si voi vreti sa mai faceti un sens giratoriu? Noi astia din burdujeni, pe unde plm mai circulam? Ne dati bani de avion?
9.1  RE: Bah zebzecilor! trimis de
(12 aug 2008, 14:21:09
Melcii saracii macar isi duc casutele in spate ,asta.i viata lor ! Aici se circula si se traieste dupa cum vor muschii racilor = cancer. Cititi definitia cancerului care ocupa tot intr.un stil galopant. El se simte bine , dar terenul ramine scabros si urit mirositor ! Alooooooooooooo mai este cineva care vrea pupat ? Are dreptate TIMPITUL ! Semneaza : O TIMPITA care are si ea un fund mare si gras !!!
10.   ? trimis de
(12 aug 2008, 13:55:48
o sa-l faca tot cretinii care au facut prosteala aia penibila de la Galeria ???
11.   Asa va trebuie trimis de
(12 aug 2008, 13:56:50
Bravo fraierilor din bazar ca l-ati votat pe taranul gospodar, acuma va intoarce pe degete cum vrea el. Prostia costa dragi suceveni, asa ca scoateti banul din buzunar.
12.   Sens? trimis de
(12 aug 2008, 14:03:52
Am si eu o intrebare. Care este Sensul acestor sensuri giratorii? De fluidizare nici nu poate fi vorba, poate inghetarea traficului. Vezi cel plantat mai sus de Metro.
13.   Solutii proaste trimis de
(12 aug 2008, 14:11:25
Ca de obicei se alege solutia cea mai simpla,de ce nu se fac bretele de intrare si iesire pentru iulius mall,de ce nu se mareste podul si benzile de circulatie ,de ce nu se modernizeaza bazarul(cu parcari si o strada de aces ca lumea).La iesirea spre Iasi-Bacau e chiar o idiotenie,drumul spre Moara e secundar iar in dreapta se intra in cartierul Obcini deci nu se justifica un sens giratoriu,in care camioanele se incadreaza greu si practic se ingreuneaza traficul.Deci de la o solutie simpla cu un drum principal sa ajuns la sitoatia cu sensul giratoriu care a luat din spatiu(benzile sau ingustat) dar unii vor cisiga niste bani buni.Si inca o intrebare pt primar si prefect--CIT MAI ASTEPTAM SA PORNEASCA CONSTRUCTIA SOSELEI DE CENTURA , CA BANII SUNT ALOCATI DE APROAPE UN AN????????
14.   E bun sensul giratoriu trimis de
(12 aug 2008, 14:15:44
e de o suta de ori mai bun ca un semafor

inainte cand veneai disnpre moara te strecurai la milimetru ca sa mergi in centru

acuma poti sa si intorci acolo daca ai chefwinking
14.1  RE: E bun sensul giratoriu trimis de
(12 aug 2008, 14:42:49
Tu probabil esti Florin Cerlinca directorul din primarie care a aprobat idiotenia aia cu un singur sens
14.2  RE: E bun sensul giratoriu trimis de
(12 aug 2008, 22:45:03
contra spaga grasa?
15.   Putin mai mic e prea mare trimis de
(12 aug 2008, 14:42:05
trebuia sa continue 2 benzi nu una cind largiti drumul spre bucuresti si spre radauti ca ne sufocam?
16.   Alo alo trimis de
(12 aug 2008, 15:24:00
helooooooooooo faceti centura baieti ca va trece mandatu si nu se misca nimic
17.   Primar tampit trimis de
(12 aug 2008, 16:12:29
.....daca as mai putea sa dau timpul inapoi pt ca la vot mare greseala am facut ca te-am ales "lunganule"
18.   Pentru prostimea de mai sus trimis de
(12 aug 2008, 16:35:14
Va multumesc pentru sensul girator pentru ca in aceea zona se venea in viteza maxima de la Moara, se venea in viteza maxima din oras si dinspre Falticeni. La finalizare se va dovedi o reusita. Viteza redusa impusa pe aceasta zona este si ea benefica , remarc faptul ca nu mai sunt animale moarte atat de frecvente in aceasta zona. Remarc in acelasi timp lipsa sticlei de parbriz spart in acesta fosta intersectie. Este o reusita pentru ca a redus viteza in aceasta zona, lucru care impune atentie din partea participantilor la trafic. Circulatia nu inseamna viteza, fluidizarea nu inseamna viteza, inseamna control si atentie. Fluidizare nu inseamna sa vii cu 100 la ora , ci inseamna sa circuli lejer. Cu respect, un cetatean grabit ca si voi .
18.1  RE: Pentru prostimea de mai sus trimis de
(12 aug 2008, 18:06:56
Buna ziua si tie. Esti, se pare, una din curvele de pe acolo din zona, daca-ti place sa se circule at�t de �ncet pe acolo. Pai e normal, draguta, sa-ti placa ,,fluidizarea".
18.2  RE: Pentru prostimea de mai sus trimis de
(12 aug 2008, 21:17:41
sigur e o ,,pocnitoare,, care face auto-stopul si-i convine ca se circula incet...poate, poate o vede si pe ea cineva...
19.   Naspa trimis de
(12 aug 2008, 18:49:33
LUNGULE IMI PARE RAU CA TE-AM VOTAT. RECUNOSC CA AM CREZUT IN TINE DA TU?
20.   Parere trimis de
(12 aug 2008, 19:45:07
Intamplator stau in Obcini si de fiecare data, dimineata, cand ieseam prin intersectia de la Service, trebuia sa astept destul de mult, trebuind sa dau prioriate din toate sensurile. Asa ca, raul unora este spre binele altora, deoarece acum este ceva mai usor de iesit, dar, pe de alta parte, am observat ca la orele de varf se fac cozi, atat din vale (dinspre Rompetrol), cat si dinspre Falticeni. Bineinteles ca, cea mai buna varianta la o intersectie este: fie un pasaj subteran, fie unul aerian, lucru la care n-are rost sa ne gandim. Asa ca, ar fi trebuit sa ne multumim macar cu un sens giratoriu, cu 2 sensuri de circulatie si cu semafoare. Bineinteles ca, (pauza), carcotasii o sa-mi spuna ca s-a facut acest lucru in Burdujeni, si ca nu s-a rezolvat prea mare lucru. Totusi, vreau sa subliniez ca sensurile giratorii cu mai multe benzi si cu semafoare, sunt functionale, spre exemplu: la Iasi (langa Casa de Cultura a Studentilor), sau in Bucuresti (la Universitate sau in Piata Presei Liber
20.1  RE: Parere trimis de
(12 aug 2008, 21:51:35
La semafoarele despre care povestesti am vazut,fireste si culoarea verde.Mintile luminate care conduc Suceava nu stiu decat rosu si galben intermitent.N-ai cu cine,niste tarani!Pardon,tembeli,ca taranul e cu minte!
21.   Cat mai avem oare Doamne? trimis de
(12 aug 2008, 20:05:21
il rugam pe domnul primar sa nu uite si de strada Tineretului ,Zambilelor,Randunicii,6Noiembrie, mai sunt cateva strazi de semaforizat si pe care s ar putea pune un sens giratoriu,sa fie peste tot.si sa nu uit astazi in jurul pranzului dom primar se deplasa pe strada Traian Vuia dar cand a vazut ce trafie este ,evident dupa ce a stat 25 de minute pe loc,a intors pe la Rompetrol si a plecat inapoi.Acum poate o fi uitat la primarie lumina sau apa deschise cine stie?CUM ESTE IN TRAFIC DOMNULU PRIMAR?????????????????????
22.   Mai draga molule trimis de
(12 aug 2008, 22:11:46
investiti mai draga in suceava ...... face-ti si sensuri giratoriiii crede-ti ca in momentul cand o sa se deschida molul o sa se buluceasca toti acolo.....va insela-ti o sa BATA VANDUL sau o sa ave-ti o droaie de gura casca care isi vor pierde timpul cascand gura in vitrine, iar prostii o sa plateasca chiria, aerul conditionat, spectacolele pe care le organiza-ti ptr toti cascatii , ornamentele de craciun,....pana si aerul pe care il respira...
23.   ARE PRODUSE DE CALITATE trimis de
(12 aug 2008, 23:57:20
METRO VA FI UITAT DUPA CE APARE GALERIA
24.   Apropo trimis de
(13 aug 2008, 09:26:35
Cand un om vorbeste frumos nu insemna ca e femeie sau homo. Sau poate asa e in Italia la voi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei