Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ministrul Justiţiei propune alt şef la DNA

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, ieri, că propune pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe procurorul Monica Şerbănescu, iar pe Daniel Morar pentru postul de Înalt Reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles sau pentru cel de adjunct al DNA.

Monica Şerbănescu este fosta consilieră a lui Ilie Botoş, fost procuror general al României.

Ministrul Predoiu a subliniat că în decizia sa a ţinut cont de parteneriatul pe care trebuie să-l aibă cu Comisia Europeană, dar şi de experienţa şi angajamentul în lupta anticorupţie a lui Daniel Morar.

"Cred că experienţa actualului procuror şef al DNA şi angajamentul său incontestabil în lupta contra corupţiei sunt elemente de care sistemul justiţiei nu se poate dispensa", a explicat Predoiu.

Demnitarul a precizat că va propune premierului înfiinţarea unui post de Înalt Reprezentant al Ministerului Justiţiei (MJ) în cadrul Misiunii României la Bruxelles, pe probleme speciale de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Demnitarul a mai spus că o alternativă ar mai fi şi numirea lui Daniel Morar ca adjunct al procurorului şef al DNA, după consultări cu acesta.

Predoiu a subliniat că adoptarea acestor măsuri are drept scop atât creşterea credibilităţii şi eficienţei acţiunii DNA, "cât şi valorificarea experienţei actualului procuror şef al DNA, prin numirea sa într-un post cheie pentru reforma justiţiei şi lupta anticorupţie, sau păstrarea sa în conducerea instituţiei".

Întrebat dacă funcţiile oferite lui Daniel Morar sunt posturi "de consolare" pentru acesta, ministrul Predoiu a răspuns că nu este cazul unor asemenea presupuneri şi că schimbările din DNA ţin de buna funcţionare a acesteia, cât şi de stabilitatea parteneriatului cu Comisia Europeană.

Predoiu a adăugat că, deşi Daniel Morar a adus credibilitate şi echilibru Direcţiei Naţionale Anticorupţie, se urmăreşte aducerea "unui plus de echilibru" în această instituţie, realizat prin numirea procurorului Monica Şerbănescu la şefia instituţiei.

 

Daniel Morar, delegat 90 de zile la conducerea DNA

Daniel Morar a fost delegat, ieri, la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru 90 de zile, de către de procurorul general al României, Codruţa Kovesi, au comunicat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Delegările pentru funcţiile de procuror şef sunt făcute pentru cel mult de 90 de zile, putând fi prelungite până la maximum 180 de zile, potrivi legii. În lipsa acestei delegări, mandatul lui Daniel Morar în fruntea DNA ar fi expirat astăzi, iar postul ar fi rămas vacant.

În 9 octombrie 2006, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a decis eliberarea din funcţie a Monicăi Şerbănescu din funcţia de consilier la Parchetul instanţei supreme, recent, la 1 iulie, ea fiind detaşată la Ministerul Justiţiei.

Potrivit procedurii, Şerbănescu urmează a fi audiată de Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în faţa căreia trebuie să-şi prezinte un plan de management, apoi avizul CSM, care este consultativ, este trimis preşedintelui. Şeful statului decide în final asupra numiri lui Şerbănescu.

 

Morar refuză propunerile lui Predoiu

Într-un comunicat al DNA se arată că Daniel Morar a aflat din presă de propunerea făcută de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei.

De asemenea, Daniel Morar a primit şi Ordinul prin care este delegat de procurorul general al României în funcţia de şef al DNA pentru o perioadă de 90 de zile începând din 12 august.

"Domnul Daniel Morar nu ia în calcul nici una dintre propunerile care îl vizează, conţinute în declaraţia ministrului Justiţiei", se arată în comunicatul DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Justiţiei propune alt şef la DNA.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Justiţiei propune alt şef la DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei