Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Saakaşvili: Forţele ruse ocupă "mare parte" din Georgia

Forţele ruse au ocupat aseară Gori, cel mai mare oraş georgian din apropiere de Osetia de Sud, a anunţat secretarul Consiliului de securitate de la Tbilisi, Aleksandr Lomaia, citat de AFP.

"Forţele ruse ocupă Gori. Forţele armate georgiene au primit ordinul de a părăsi Gori şi de a-şi fortifica poziţiile în apropiere de Mţheta pentru a apăra capitala", a declarat el.

Mţheta este situat la 24 de kilometri distanţă de Tbilisi, capitala georgiană. Gori se află la 90 de kilometri de Tbilisi.

 

Rusia neagă că ar fi ocupat oraşul georgian Gori

Ministerul rus al Apărării a negat ieri că trupele ruseşti au ocupat oraşul georgian Gori, din apropiere de Osetia de Sud, aşa cum au anunţat anterior oficialii georgieni, relatează Reuters.

"Nu sunt trupe ruseşti în Gori", a declarat un purtător de cuvânt.

 

Periferia capitalei Tbilisi a fost atacată de avioanele ruseşti

Rusia a declanşat ieri dimineaţă atacuri aeriene asupra unui obiectiv militar de la periferia capitalei georgiene, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului georgian de Interne, după ce în centrul oraşului a fost auzită o explozie puternică.

"Au fost lansate cel puţin două bombe", a afirmat Şota Utiaşvili.

El a adăugat că prima bombă a fost lansată asupra satului Djori, situat la zece kilometri de Tbilisi, unde se află baza unui batalion al forţelor speciale georgiene. Cel de-al doilea proiectil a fost lansat chiar la periferia capitalei, la cinci kilometri de centrul oraşului, şi a lovit un centru de control aerian.

 

Avioanele ruse survolează teritoriul georgian

Peste 50 de avioane ale forţelor ruse survolează în prezent teritoriul georgian, iar capitala Tbilisi a fost ţinta bombardamentelor, a anunţat luni Ministerul georgian de Externe într-un comunicat.

"Acţiunile Federaţiei Ruse pun în pericol nu numai viaţa cetăţenilor Georgiei, ci şi a invitaţilor străini de rang înalt", se arată în comunicatul care face bilanţul "situaţiei de luni, la ora 08.21 (07.21, ora României).

 

Soldaţi georgieni, blocaţi de forţele abhaze

Forţele abhaze au "blocat complet" soldaţii georgieni postaţi în zona defileului Kodori, o regiune disputată de pe teritoriul separatist georgian Abhazia, a anunţat luni ministrul abhaz al Apărării, citat de agenţia Interfax.

"Detaşamentele militare georgiene sunt complet blocate în partea superioară a defileului Kodori din Abhazia", precizase Mirab Kişmaria.

"Toate drumurile şi cărările montane, toate căile pentru a ieşi din acest loc sunt blocate", a adăugat el.

Anterior, un oficial rus a declarat că aproximativ 9.000 de soldaţi ruşi vor fi trimişi suplimentar în Abhazia, susţinuţi de 350 de blindate.

Ulterior, Ministerul Georgian de Interne a anunţat că forţele georgiene au "respins toate atacurile" din defileul Kodori.

"Au existat mai multe atacuri asupra defileului Kodori, toate au fost respinse", a afirmat la un post de televiziune purtătorul de cuvânt al ministerului, Şota Utiaşvili.

Abhazia, ca şi Osetia de Sud, şi-a proclamat independenţa faţă de Georgia la începutul anilor '90, fiind susţinută de Moscova.

 

Georgia acuză Rusia că a bombardat aeroportul internaţional din Tbilisi

Avioane ruse au bombardat în noaptea de duminică spre luni radare ale aeroportului internaţional din Tbilisi, avariindu-le "uşor", a anunţat Ministerul georgian de Interne.

"Ruşii au bombardat radare ale aeroportului internaţional din Tbilisi. Radarele au fost avariate uşor, iar aeroportul continuă să funcţioneze normal", a declarat pentru televiziune purtătorul de cuvânt al ministerului, Şota Utiaşvili.

El a mai precizat că "zeci de avioane militare ruse au bombardat ţinte civile din Gori", cel mai mare oraş georgian din apropierea regiunii separatiste proruse Osetia de Sud, unde au loc lupte de câteva zile.

 

Saakaşvili şi Kouchner, evacuaţi de la Gori

Preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, şi şeful diplomaţiei franceze, Bernard Kouchner, au fost evacuaţi de urgenţă ieri după-amiază, la bordul a două vehicule, din cauza prezenţei unui elicopter suspect care survola oraşul georgian Gori, relatează AFP.

Prezenţa elicopterului neidentificat a fost semnalată în momentul în care Saakaşvili şi Kouchner se aflau la Gori.

Ca măsură de precauţie, gărzile de corp ale preşedintelui georgian l-au împins pe acesta într-un vehicul de teren blindat de culoare neagră, în timp ce Kouchner a fost evacuat cu un alt vehicul. Cele două maşini au demarat în viteză, a relatat un jurnalist al agenţiei France Presse.

În cursul vizitei în Georgia, ministrul francez de Externe, a cărui ţară asigură preşedinţia Uniunii Europene, a ajuns la Gori pentru a se întâlni cu victime ale conflictului armat dintre Georgia şi Rusia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Saakaşvili: Forţele ruse ocupă "mare parte" din Georgia.
 Vizualizări articol: 319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saakaşvili: Forţele ruse ocupă "mare parte" din Georgia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei