Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Materialele de reconstrucţie a caselor inundate, distribuite integral până la 15 septembrie

Procedurile de plată a ajutoarelor sociale destinate persoanelor afectate de inundaţii vor fi finalizate în următoarele zile, iar materialele de reconstrucţie a caselor inundate vor fi distribuite în totalitate până la 15 septembrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a discutat, ieri, la Guvern cu miniştrii şi secretarii de stat implicaţi despre proiectele de reconstrucţie a zonelor inundate.

La finalul discuţiilor, purtătorul de cuvânt al Executivului a arătat că premierul şi miniştrii au analizat în principal modul în care sunt distribuite ajutoarele în zonele afectate de inundaţii, condiţiile de cazare asigurate sinistraţilor şi lucrările de reconstrucţie a caselor.

Concluziile rezultate au fost că procedurile de plată a ajutoarelor sociale au început şi vor fi finalizate în următoarele zile, iar cele mai multe dintre locuinţele modulare pentru cazarea sinistraţilor au fost deja distribuite.

Proiectul de construcţie a locuinţelor în localităţile calamitate prevede realizarea de case cu două camere, baie şi bucătărie, de 80 metri pătraţi (60 metri pătraţi suprafaţă utilă), autorităţile locale având obligaţia să se asigure că aceste construcţii nu vor fi ridicate în zone inundabile.

Pentru achiziţionarea materialelor de reconstrucţie, în valoare estimată de 57 milioane lei, Guvernul urmează să aloce, în şedinţa de mâine, a doua tranşă de fonduri.

Vor fi acordate fonduri pentru manoperă care variază între 25 şi 100 milioane lei, a spus Camelia Spătaru.

"Primul-ministru şi miniştrii mulţumesc românilor care au dovedit solidaritate cu persoanele afectate de inundaţii şi fac totodată un apel la cei care se gândesc să îi sprijine pe semenii lor care s-au confruntat cu probleme provocate de inundaţii, pentru inundaţiile produse, şi să doneze toate ajutoarele pe care vor să le ducă în acele zone la centrele specializate, astfel încât distribuirea lor să se facă uniform şi echitabil", a arătat purtătorul de cuvânt.

În urmă cu o săptămână, Tăriceanu a cerut miniştrilor implicaţi să selecteze cu atenţie firmele de construcţii pentru refacerea caselor inundate şi să angajeze doar constructori care dispun de suficienţi muncitori, solicitând totodată ca lucrările să fie încheiate până în luna decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Materialele de reconstrucţie a caselor inundate, distribuite integral până la 15 septembrie.
 Vizualizări articol: 317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Materialele de reconstrucţie a caselor inundate, distribuite integral până la 15 septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei