Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În aşteptare

Vitezomanii care fac curse prin oraş, de neoprit în lipsa supravegherii video

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indivizii care fac raliuri pe străzile municipiului Suceava la adăpostul întunericului sunt greu de oprit în lipsa camerelor de supraveghere dotate cu radare, aşteptate în scurt timp în oraş. O spun chiar poliţiştii de la circulaţie, care nu prea au cum să-i sancţioneze.

În lipsa unei înregistrări cu un aparat radar, şoferii nu pot fi sancţionaţi pentru viteză excesivă, poliţiştii putând doar să verifice alte aspecte şi, eventual, să îi amendeze pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere, cum ar fi lipsa centurii sau trecerea pe roşu.

Cum Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava este dotat cu un număr limitat de maşini cu radare, care au un grafic foarte încărcat şi nu pot fi folosite tot timpul în municipiul Suceava, singura soluţie viabilă şi care pare aproape de a fi concretizată este supravegherea traficului cu camere video şi înregistrarea vitezei şoferilor cu radare fixe.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava s-a semnat deja un protocol cu privire la amplasarea acestor radare pe mai multe porţiuni de drum din tot judeţul, două firme de profil din Cluj arătându-se interesate de proiect.

Până atunci însă, poliţiştii par fără soluţii în faţa acestei probleme, care a luat amploare în ultimele săptămâni, după venirea acasă a tinerilor care lucrează în afara graniţelor.

 

Curse de viteză de la Policlinică la Bancă

La finele săptămânii trecute, vineri noapte, şoferii pasionaţi de viteză au ieşit să dea ture imediat după miezul nopţii. Aceştia călcau pedala de acceleraţie după ce treceau de Policlinică, testând maşinile pe porţiunea de drum dreaptă până la staţia de la Bancă. Din informaţiile noastre, curse se mai fac şi în zona centrală, în faţa Prefecturii şi în cartierul Burdujeni, pe strada Amurgului, pe porţiunea de drum proaspăt asfaltată.

Taximetriştii sunt cei care îi văd cel mai adesea pe pasionaţii de viteză, demonstraţiile lor periculoase fiind o obişnuită la fiecare sfârşit de săptămână. În afara pericolului de a produce un grav accident rutier, aceştia deranjează şi populaţia oraşului, din cauza zgomotului produs de motoarele turate la maxim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vitezomanii care fac curse prin oraş, de neoprit în lipsa supravegherii video.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Vitezomanii care fac curse prin oraş, de neoprit în lipsa supravegherii video3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(12 aug 2008, 11:06:49
dar masinile politiei nu au radare .. sau mai bine dorm domni poliai decat sa stea cu radarul ...
2.   ... trimis de
(12 aug 2008, 11:41:24
stau pe amurgului, strada este prea ingusta sa se faca curse de masini. nu am vazut nici o cursa. cateodata mai baga cate unul viteza, maxim a 3-alaughing, dar unde ca nu e spatiu. cat despre oras ... nu stiu prea multe.
3.   Aha trimis de
(12 aug 2008, 12:20:51
Si eu stau pe Amurgului.Din cate stiu eu,o cursa implica 2 sau mai multe masini,domnilor jurnalisti,si daca ati veni sa vedeti strada o sa realizati ca pe sectorul acela de drum nu incape mai mult de o masina.
4.   Tu trimis de
(12 aug 2008, 12:59:03
=))) curse pe amurguluirolling on the floor) doar pe biciclete shi rar se risca sa mearga 2 unu` langa altu` k e prea stramtlaughing
5.   Politisti? trimis de
(12 aug 2008, 13:27:27
si domnii politisti de ce nu stau si prin centru? seara nu vezi unu. stau si freaca gazul prin alte parti. inteleg ca nu au radar dar daca s-ar plasa cu masina printr-o zona centrala ar descuraja putin nebunia asta.
6.   Curse de masini trimis de
(12 aug 2008, 13:40:56
Da intradevar iar descuraja politistii daca ar sta in centru, pentru ca aceia care fac curse avand f mult bun simt in ei la vederea politistilor le-ar crapa obrazul de rusine si ar abandona cursele.Haideti sa nu ne mai imbatam cu apa rece si sa recunoastem ca nu politistii sunt vinovati ci guvernantii pentru ca nu avem legii asa cum sunt in adevarata U.E. Daca am avea legile din afara si aici ca doar suntem europeni nu? atunci sa vad si eu care politist nu le va aplica asa cum trebuie dar pana atunci bafta la curse de masini si la alte infractiuni ca doar legea ne da voie nu? sau gresesc cumva.
7.   Trecerea pe rosu trimis de
(12 aug 2008, 14:13:04
Din cate stiu eu, trecerea pe culoarea rosie a semaforului e cam ca o fluieratura destul de urata in biserica...adica se cam pedepseste, ceva mai grav decat nepurtarea centurii.

Politia ar trebui sa stea ascunsa in tufisuri (asta fac oricum) si sa arunce benzi cu tepi, ca in filmele cu Chuck Norrishappy...sa isi sparga vitezosii caucioacele, si apoi sa isi stranga vreo 2 ani alocatia de handicapati sa isi ia altele. In fine...

Poate nu ati vazut tragedia de la Murfatlar ce a avut loc sambata seara, cand s-au ciocnit 2 masini pe la 140 kmh...poate nu ati vazut cum urla femeia care a supravietuit de durere...poate nu ati vazut cum plangea disperat baiatul celor doi soti care au murit pe loc nevinovati...si cei doi copii accidentati grav. Astea ar trebui sa va fie suficiente, dar voi vitezosii marjati pe faptul ca sunteti grozavi si ca nu o sa vi se intample chiar voua...Eu va doresc sa aveti grija de voi si sa aveti mai multa minte !
7.1  RE: Trecerea pe rosu trimis de
(12 aug 2008, 14:19:29
draga max ... si eu iti urez ... sa ne pupi in fund pe toti vitezisti . apropo schimba si tu rabla din curte , sa poti merge cu viteza a 2 nu cu a cincea...:)))))))))).
7.2  RE: Trecerea pe rosu trimis de
(12 aug 2008, 14:26:03
ce sa zici si tu acumhappy ... cat despre rabla mea, sa fii tu sanatos cu ursuletul tau care a vazut mai multi fraieri decat o curva intr-un bordel...asta daca ai si tu un amarat de ursulet si nu cumva LOGANU lu al batranu'

Hehe...sanatate mult hyhyhy...si mai ales minte
8.   Artistii de kko trimis de
(12 aug 2008, 18:23:15
apropo motociclistii s-au linistit dupa ce si-au vazut colegul mort duminica in fata la BCR?
8.1  RE: Artistii de kko trimis de
(12 aug 2008, 19:39:35
ba,nu mai folosi nickul meu ****tenguru ,ca te calc cu masina !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei