Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2008 - Anul XIII, nr. 180 (3861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tânăr sfâşiat de un urs, la Braşov

Cadavrul unui tânăr a fost descoperit, ieri, în jurul orei 9.00, pe aleea de sub Tâmpa, din Braşov, acesta fiind sfâşiat de o ursoaică cu doi pui.

Flavius Bărbulescu, şeful Serviciului Public pentru Gestionarea Animalelor din cadrul Primăriei Braşov, a declarat că existau urme clare de luptă între victimă şi animal, semn că ursul a avut un comportament deosebit de agresiv.

"Am văzut cadavrul şi omul era făcut praf. Cred că s-au luptat pentru că se pare că omul a fost târât de animal cinci-şase metri spre pădure. Din semnele pe care le-am văzut, cred că ursul a încercat să îl îngroape, dar nu a reuşit, aşa că l-a abandonat", a spus Bărbulescu.

Tânărul care a fost sfâşiat de un urs pe aleea de la poalele Tâmpei este din Braşov, însă anchetatorii nu pot dezvălui identitatea sa până când familia acestuia nu va fi anunţată de moartea bărbatului.

În urma rezultatelor necropsiei efectuate de Institutul de Medicină Legală Braşov, anchetatorii au stabilit că tânărul găsit ieri dimineaţă pe o alee de sub Tâmpa are 20 de ani şi a suferit o moarte deosebit de violentă, în urma unei hemoragii cauzate de multiple plăgi muşcate şi sfâşiate.

Purtătorul de cuvânt al IJP Braşov, Liviu Naghi, a declarat, ieri că, în momentul în care a fost găsit, tânărul purta doar un şort şi un tricou.

Sursa citată a precizat că identitatea victimei a fost deja stabilită, însă numele nu va fi făcut public până la anunţarea familiei.

Potrivit unor surse judiciare, tânărul găsit, ieri dimineaţă, sub Tâmpa avea o alcoolemie de doi la mie.

Potrivit lui Bărbulescu, în ultimele trei luni, au fost capturaţi din pădurile din Braşov zece urşi, care au fost mutaţi în pădurile din zona Harghita.

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a declarat că, în prezent, în pădurea de pe Tâmpa există, în total, 45 de urşi, în condiţiile în care specialiştii susţin că în această zonă ar trebui să trăiască maxim 20 de exemplare.

Deşi autorităţile locale au susţinut că în zonă sunt indicatoare care îi avertizează pe turişti asupra pericolului existenţei urşilor în zonă, la intrarea pe aleea Tâmpa, amenajată ca un parc, există un singur panou în care se recomandă turiştilor să nu hrănească animalele sălbătice, şi acesta doar în limba română.

Primăria municipiului Braşov a făcut, ieri, un apel la toate instituţiile abilitate să dispună de urgenţă măsurile necesare pentru protejarea, în primul rând, a vieţii cetăţenilor, după ce un om a fost sfâşiat de un urs pe aleile de sub Tâmpa.

Într-un comunicat de presă transmis la trei ore după descoperirea cadavrului bărbatului sfâşiat de urs pe aleile de sub Tâmpa, Primăria municipiului Braşov a cerut tuturor instituţiilor abilitate în gestionarea animalelor să dispună de urgenţă măsurile care se impun pentru protejarea, în primul rând a cetăţenilor.

Primăria municipiului Braşov consideră că evenimentul care a avut loc în noaptea de joi spre ieri este consecinţa faptului că aceste instituţii nu au răspuns apelurilor pe care municipalitatea le-a făcut pentru a proteja populaţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr sfâşiat de un urs, la Braşov.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânăr sfâşiat de un urs, la Braşov0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei