Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iul 2008 - Anul XIII, nr. 155 (3836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reglementările UE nu interzic daltoniştilor să fie şoferi

Reglementările UE nu interzic celor care suferă de daltonism să fie şoferi, se arată într-un răspuns al CE la o solicitare formulată de europarlamentarul PSD Titus Corlăţean, care cere Guvernului "să elimine rapid această formă de discriminare faţă de cetăţenii cu deficienţe cromatice".

Corlăţean a solicitat, pe 24 aprilie, prin intermediul unei întrebări scrise, intervenţia Comisiei Europene pentru stoparea discriminării la care sunt supuşi încă, în România, cetăţenii care au deficienţe cromatice şi doresc obţinerea permisului de şofer amator.

El informează că a primit răspuns din partea Comisiei Europene la întrebarea scrisă, pe care o adresase în aprilie, privind situaţia românilor cu deficienţe cromatice genetice care doresc să obţină permisul de conducere în România. Potrivit lui Corlăţean, în răspunsul primit de la comisarul european pentru transporturi, Antonio Tajani, se precizează că, potrivit Directivei 91/439/CEE a Consiliului UE din 29 iulie 1991 privind permisele auto, "discromatopsia nu este menţionată printre eventualele contraindicaţii la conducerea de autovehicule".

"Cu ocazia actualizării curente a acestei părţi a anexei, experţii oftalmologi care au participat la lucrările Comisiei şi ale Comitetului pentru permise de conducere nu au menţionat în raportul lor că daltonismul ar fi în mod necesar o afecţiune care să nu permită conducerea de autovehicule", se precizează în răspunsul CE, citat în comunicatul lui Corlăţean.

Europarlamentarul subliniază că daltonismul afectează distingerea culorilor "mult mai mult" decât discromaţia.

"Deşi directiva menţionată stabileşte doar un set de reguli minime de aptitudine fizică pentru ca permisele de conducere eliberate de statele membre să poată fi reciproc recunoscute în cadrul UE, şi nu obligă statele membre să elimine din legislaţia şi practica naţională testarea cu planşe Ishihara, vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, a precizat că îşi rezervă dreptul de a aborda situaţia din România în cadrul lucrărilor ulterioare ale Comitetului pentru permise de conducere", se precizează în comunicat.

Corlăţean cere Guvernului să elimine rapid această formă de discriminare faţă de cetăţenii cu deficienţe cromatice, înainte ca reprezentanţii Comisiei Europene să abordeze acest subiect în ceea ce priveşte situaţia din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reglementările UE nu interzic daltoniştilor să fie şoferi.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Reglementările UE nu interzic daltoniştilor să fie şoferi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei