Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2008 - Anul XIII, nr. 147 (3828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sistemul european de informaţii privind cazierele judiciare, şi în România

Sistemul european de informaţii privind cazierele judiciare ar trebui să fie aplicat şi în România, pentru a facilita autorităţilor judiciare din statele Uniunii Europene schimbul de date prin internet, ceea ce ar reduce considerabil costurile şi timpul transmiterii actelor.

În 3 iunie, Consiliului Superior al Magistraturii i-a fost remis proiectul Deciziei Comisiei Comunităţilor Europene de instituire a sistemului european de informaţii cu privire la cazierele judiciare (ECRIS) şi de punere în aplicare a articolului 11 din Decizia-cadru 2008/XX/JAI, disponibil în limbile română, engleză şi franceză.

Acest sistem european de informaţii referitor la cazierele judiciare (ECRIS) este instituit şi elaborat astfel încât "să permită schimbul de informaţii din cazierele judiciare într-o formă uniformă, electronică şi uşor transmisibilă".

Propunerea prevede simplificarea legislaţiei, a procedurilor administrative ale autorităţilor publice (la nivel naţional sau la nivelul UE), în special prin faptul că aceasta va permite translatarea automată a informaţiilor, evitând translatarea costisitoare şi îndelungată realizată în mod manual.

Documentul european prezintă propunerea de instituire a unui sistem computerizat privind schimbul de date, inclusiv un format standardizat pentru schimbul electronic de informaţii extrase din cazierele judiciare, precum şi alte aspecte generale şi tehnice de punere în aplicare legate de organizarea şi facilitarea schimburilor de informaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul european de informaţii privind cazierele judiciare, şi în România.
 Vizualizări articol: 336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistemul european de informaţii privind cazierele judiciare, şi în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei