Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2008 - Anul XIII, nr. 147 (3828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Votul în cazurile Năstase şi Mitrea ar putea fi reluat în toamnă

Votul Camerei Deputaţilor în cazurile lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea ar putea fi reluat în toamnă sau într-o eventuală sesiune extraordinară, după ce nici în Biroul Permanent de ieri după-amiază nu a fost cvorum, iar sesiunea parlamentară se încheie astăzi, după şedinţa comună.

"Am încercat să facem o şedinţă de Birou Permanent. A fost lipsă de cvorum, doar şase membri ai Biroului din cei 13 au fost prezenţi. Şedinţa a vrut să clarifice două probleme: în primul rând dacă este necesar ca mâine (miercuri - n.r.), după şedinţa comună Camera Deputaţilor şi Senatului, să continuăm dezbaterile pe proiecte de legi şi iniţiativele care nu au fost avizate astăzi (ieri - n.r.), iar un al doilea aspect solicitat de către liderul PDL, deputatul Cristian Rădulescu, de a relua votul pe cele două sesizări, cele două rapoarte ale Comisiei juridice, care astăzi (ieri - n.r.) din lipsă de cvorum nu au putut fi trecute prin Cameră", a declarat Ioan Munteanu (PSD).

 

Sesiunea se încheie astăzi.

Secretarul Camerei Ioan Munteanu a amintit că plenul Camerei a decis ieri, prin vot, ca sesiunea parlamentară să fie închisă astăzi, la finalul şedinţei celor două Camere, iar, din cauză că a fost lipsă de cvorum şi în Biroul Permanent, nu s-au putut lua alte decizii.

Munteanu a spus, în urma unei întrebări, că sesizările DNA ar putea fi discutate în toamnă, "ori într-o sesiune extraordinară", dar numai alături de alte proiecte de legi importante.

"În mod normal, dacă discutăm de Regulament, dosarele nu pot fi discutate separat, ci alături de unele proiectele de legi. Sesiunile extraordinare se fac doar pe proiectele de legi. Dar situaţia în care se face o sesiune extraordinară şi discutăm proiecte care sunt chiar importante şi trebuie discutate în această vară, atunci pot fi puse în ordinea de zi şi cele două materiale", a apreciat secretarul Camerei.

Întrebat de ce deputaţii au decis să închidă mai devreme sesiunea de primăvară, având în vedere că, teoretic, sesiunea se încheie luni, Ioan Munteanu a menţionat că la momentul în care s-a închis sesiunea de vot mai erau doar 19 sau 20 de respingeri care nu influenţează absolut cu nimic activitatea parlamentară.

Întrebat dacă membrii Biroului Permanent se vor reuni miercuri dimineaţă într-o altă şedinţă pentru a discuta procedura de urmat în cele două cazuri, Ioan Munteanu a declarat că decizia aparţine preşedintelui Camerei Deputaţilor, care, dacă va crede de cuviinţă, va convoca Biroul.

El şi-a exprimat îndoiala că, după ce au aflat că sesiunea parlamentară se încheie astăzi, deputaţii vor asigura o prezenţă mai bună.

"Mi-e greu să cred că atât timp cât s-a aflat că sesiunea se închide după şedinţa de plen comună vom avea o prezenţă mai bună", a spus secretarul Camerei.

Munteanu a precizat că la şedinţa Biroului Permanent au fost prezenţi preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu (PNL), trei vicepreşedinţi Valer Dorneanu (PSD), Lucian Bolcaş (PRM) şi Ioan Olteam (PDL), un secretar, el, şi chestorul Kelemen Hunor (UDMR).

Camera Deputaţilor nu a avut cvorum, ieri, la votul asupra cererilor de începere a urmăririi penale a lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea, exprimându-şi votul doar 208 deputaţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, anunţase anterior votului că pentru a se întruni cvorumul era necesară prezenţa a 220 de deputaţi.

Deputaţii s-au exprimat, ieri, prin vot secret, cu bile, asupra solicitărilor DNA de începere a urmăririi penale a social-democraţilor Miron Mitrea şi Adrian Năstase.

 

Boc vrea ca votul să fie reluat în această sesiune.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că cere conducerii Camerei Deputaţilor reluarea de urgenţă a votului asupra cererilor de începere a urmăririi penale a lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea.

"Cerem urgent reluarea votului în Camera Deputaţilor pentru ca Justiţia să meargă mai departe", a declarat Emil Boc.

Potrivit acestuia, prin lipsa de cvorum în Camera Deputaţilor la votul asupra cererilor de începere a urmăririi penale a lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea, unde şi-au exprimat votul doar 208 deputaţi, "Parlamentul s-a făcut din nou de ruşine".

În opinia lui Boc, Parlamentul, în loc să fie o instituţie reprezentativă a statului român, "se transformă într-o instituţie de protejare a clientelei politice".

Boc a spus că toţi parlamentarii PDL care au participat la vot au votat pentru începerea urmăririi penale a lui Mitrea şi Năstase şi pentru ca Justiţia să îşi facă datoria.

Liderul democrat liberal a acuzat "coaliţia celor 322" că recidivează, fiind vorba de o complicitate a PSD, acoperită de PNL şi PRM, "pentru a bloca accesul justiţiei cu privire la parlamentari”.

"Este un gest al Parlamentului care adânceşte neîncredere a oamenilor în actul de justiţie şi în clasa politică. Decizia de azi justifică votul uninominal din toamnă, pentru ca românii să îşi poată alege reprezentanţii care să dea socoteală în faţa lor, nu să se ascundă în spatele unei absenţe de la o decizie care blochează justiţia să meargă mai departe”, a spus liderul PDL.

Potrivit acestuia, Parlamentul a folosit o manevră ruşinoasă, după principiul "fuga este ruşinoasă, dar e sănătoasă”.

Boc a cerut urgent reluarea votului din Camera Deputaţilor, exprimându-şi speranţa ca Biroul Permanent al Camerei să ia o decizie în acest sens chiar în această săptămână.

În opinia liderului PDL, ar fi incorect ca România să primească vreo sancţiune din partea UE din cauza "inconştienţei celor 322, a incapacităţii acestora de a înţelege că într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Votul în cazurile Năstase şi Mitrea ar putea fi reluat în toamnă.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votul în cazurile Năstase şi Mitrea ar putea fi reluat în toamnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vot trimis de
(25 iun 2008, 12:40:26
Votul va fi reluat la PASTELE CAILOR.

S-ar crea un precedent periculos pentru,,alesi,, daca prin acest vot cei doi ar ajunge pe mana justitiei.
2.   Votul trimis de
(25 iun 2008, 19:32:27
Sub presiunea europenilor vor ajunge in fata instantei toate virfurile din politica banuite de incalcarea legii.Partea proasta este ca nu sint suficiente penitenciare pentru toti cei care vor fi gasiti vinovati .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei