Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oprescu, învestit primar al Bucureştiului

Independentul Sorin Oprescu a depus, ieri, jurământul la învestirea în funcţia de primar general al Capitalei, după validarea noului Consiliu General al Municipiului Bucureşti, în cadrul unei ceremonii organizate la Cercul Militar Naţional.

Înainte de depunerea jurământului de către Sorin Oprescu, a avut loc validarea celor 55 de consilieri generali ai Capitalei, din care 24 de la PDL, 16 de la PSD, opt de la PNL, patru de la PNG şi trei de la PRM.

După validarea consilierilor generali a depus jurământul noul primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

Comisia de validare a anunţat persoanele care figurau pe listele partidelor şi s-au retras, printre acestea fiind Vasile Blaga şi Liviu Negoiţă de la PDL, Cristian Diaconescu şi Marian Vanghelie de la PSD şi Irina Loghin de la PRM, locurile acestora fiind luate de următorii de listele partidelor.

Cei 55 de consilieri au depus jurământul, fiind astfel validat Consiliul General al Muncipiului Bucureşti pentru următorii patru ani, iar ulterior a fost ales preşedintele de şedinţă al CGMB, acesta fiind Călin Murg (PDL).

Dintre consilierii generali, vor fi aleşi doi viceprimari, în funcţie de negocierile dintre partide, nici una dintre formaţiunile intrate în CGMB nedeţinând majoritatea.

La ceremonie au participat fostul primar al Capitalei Adriean Videanu, primarii sectoarelor 1, 2 şi 5, Andrei Chiliman, Neculai Onţanu şi Marian Vanghelie, fostul şi actualul prefect al Capitalei, Cătălin Deaconescu şi Ion Ţincu.

De asemenea, episcopul vicar patriarhal Varsanufie Prahoveanul i-a transmis noului primar al Capitalei mesajul Patriarhului Daniel, alături de acesta la ceremonie fiind prezent şi episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Vincenţiu Ploieşteanul.

Ceremonia, organizată în Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, a început cu intonarea Imnului naţional, apoi a fost făcută prezenţa celor 55 de consilieri generali ai Capitalei.

La scurt timp după începerea ceremoniei, la prezidiu au fost invitaţi preşedintele de vârstă al Consiliului general al Municipiului Bucureşti (CGMB), Mircea Rizoiu, şi cei mai tineri consilieri generali ai Capitalei, Florin Alexandru Alexe şi Ion Gâf-Deac.

Ulterior, s-a trecut la constituirea comisiei de validare a mandatelor consilierilor generali. Dezbaterile s-au încheiat după aproximativ zece minute, viitorii membri ai Consiliului General negăsind soluţia ideală pentru desemnarea reprezentanţilor din această comisie.

Mircea Rizoiu a cerut o scurtă pauză, astfel încât evenimentul să se poată desfăşura în bune condiţii. Discuţiile au fost reluate după o pauză de zece minute, fiind constituită comisia de validare a mandatelor consilierilor generali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu, învestit primar al Bucureştiului.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu, învestit primar al Bucureştiului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei