Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2008 - Anul XIII, nr. 133 (3814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele clerului, o abatere de la Statutul Bisericii

Iniţiativele unor preoţi din diferite zone ale ţării de a înfiinţa sindicate ale clerului sunt o abatere de la Statutul de organizare al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a precizat Sinodul Permanent al BOR, care a avut, vineri, şedinţă, la Mănăstirea Neamţ, condusă de Patriarhul Daniel.

Sindicatele preoţilor sunt necanonice, nestatutare şi nelegale, a precizat Sinodul Permanent, potrivit unui comunicat de sâmbătă al Patriarhiei Române.

Statutul BOR prevede că problemele şi doleanţele preoţilor sunt discutate în conferinţele preoţeşti administrative lunare, cercurile pastorale, conferinţele preoţeşti pastoral-misionare semestriale sau, direct, în Permanenţele Consiliilor eparhiale.

"Ca urmare, preoţii care au tendinţe de constituire sindicală sunt chemaţi să intre în duhul vieţii bisericeşti şi în disciplina canonică şi statutară a Bisericii Ortodoxe Române", se arată în comunicat.

Patriarhia anunţa şi într-un comunicat din luna mai că statutul de preot este incompatibil cu cel de sindicalist.

"Preotul nu este angajatul laic al unei societăţi comerciale, ci este învestit de ierarhul său cu responsabilitatea unei misiuni sfinte care are ca scop mântuirea şi slujirea comunităţii de credincioşi pe care o păstoreşte. El nu poate face grevă, lăsând copiii nebotezaţi, mirii necununaţi, bolnavii nespovediţi, morţii neîngropaţi şi credincioşii neîmpărtăşiţi pentru că are salariul prea mic'', preciza Patriarhia Română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele clerului, o abatere de la Statutul Bisericii.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Sindicatele clerului, o abatere de la Statutul Bisericii2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Observatie trimis de
( 9 iun 2008, 13:13:52
sunteti(clerul) atat de plini de **** ca daca v'as face o clisma ati incapea intr-o cutie de chibrituri.. hai sictir... dar statutul de preot si cu cel de politician sunt compatibile...
2.   De la vorba trimis de
( 9 iun 2008, 16:34:55
De la vorba la fapta e cale lunga chiar si [sau mai ales], in sanul Bisericii Ortodoxe Romane, dovada este prosternarea clerului ortodox in fata politicienilor, dupa cum bate vantul electoral! Tocmai pentru ca preotul are "responsabilitatea unei misiuni sfinte", dupa cum se spune in comunicatul Patriarhiei, am dori ca preotii sa se ocupe cu cucernicie si in exclusivitate de "mantuirea sufletelor si slujirea credinciosilor" si nu de alte treburi care tin de sforariile politicii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei