Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2008 - Anul XIII, nr. 133 (3814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Brăila

Preşedintele unui birou electoral comunal, arestat pentru abuz în serviciu şi fals

Preşedintele Biroului Electoral din comuna brăileană Ulmu a fost arestat pentru abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fasificarea documentelor de la biroul electoral pe care îl coordona, după ce a ajutat un candidat la primărie să câştige din primul tur.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Brăila, Jenel Şogor, motivul pentru care oamenii legii au decis încarcerarea preşedintelul Biroului Electoral Comunal din comuna Ulmu, M. Emilian, de 59 de ani, este legat de faptul că acesta a modificat procesul verbal centralizator, ce cuprindea rezultatele de la una din secţiile de votare, astfel încât unul dintre candidaţii la primăria comunei Ulmu a fost declarat câştigător din primul tur de scrutin.

"Vineri, a fost reţinut pe bază de ordonanţă preşedintele Biroului Electoral Comunal Ulmu, care era învinuit de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi falsificarea documentelor de la biroul electoral. Sâmbătă după amiază, el a fost prezentat instanţei de judecată, iar magistraţii au hotărât trimiterea lui în arest pentru 29 de zile", a declarat Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Jenel Şogor.

Potrivit aceleiaşi surse, fapta preşedintelui biroului electoral din comuna Ulmu a fost sesizată de către unul dintre candidaţii la primăria comunei, care a reclamat faptul că după încheierea procesului de votare, cel acuzat a falsificat mai multe documente.

 

A modificat centralizatorul de voturi.

Cercetările poliţiştilor şi ale procurorilor, începute în data de 5 iunie, au arătat că învinuitul a modificat personal procesul-verbal centralizator de la una din cele trei secţii de votare din comuna Ulmu şi le-a predat Biroului Electoral Judeţean Brăila. Aceste modificări au făcut ca unul dintre candidaţi să fie declarat câştigător încă din primul tur de scrutin.

Reprezentantul Biroului Electoral Judeţean Brăila, judecătorul Raluca Carpen, care a fost desemnat locţiitor al preşedintelui Biroului, a declarat că BEJ Brăila nu a primit nici o sesizare în acest caz şi că nu poate da mai multe explicaţii în legătură cu cele întâmplate la Ulmu, cu atât mai mult cu cât cazul este acum cercetat.

"Biroul Judeţean nu a fost sesizat de către nimeni în legătură cu acest aspect, aşa că nu putem lua o decizie. Am înţeles că se fac cercetări. Noi nu avem mai multe informaţii".

Chestionată în legătură cu posibilitatea reluării procesului electoral în secţiile în care au apărut problemele semnalate, judecătoarea Raluca Carpen a susţinut că o astfel de decizie nu poate impune decât Biroul Electoral Central, dacă a fost sesizat.

Aceeaşi sursă a precizat faptul că cei doi candidaţi care au obţinut primele două locuri la alegerile locale din 1 iunie în comuna Ulmu sunt Iconaru Marian de la PSD, actualul primar, şi Banică Vasile, candidat din partea PNL, iar preşedintele Biroului Electoral Comunal din Ulmu se numeşte Măriuţă Emilian.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Brăila, Constantin Cibu, a declarat că partidul său a depus sesizare la BEJ deoarece "în mod ilegal" a fost dezavantajat şi că aşteaptă ca Biroul Electoral Judeţean să dispună reluarea alegerilor în comuna Ulmu, atâta vreme cât frauda a fost deja dovedită, iar autorul faptei este arestat.

Contactat telefonic, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Brăila, Bunea Stancu, a spus că nu el este cel în măsură să dea vreo explicaţie în legătură cu acest caz şi că nici măcar nu-l cunoaşte pe candidatul respectiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele unui birou electoral comunal, arestat pentru abuz în serviciu şi fals.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele unui birou electoral comunal, arestat pentru abuz în serviciu şi fals0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei