Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia a început o investigaţie în cazul fraudelor cu carduri de la Bancpost

Poliţia a deschis o investigaţie în cazul fraudelor de la Bancpost, după ce mai mulţi clienţi ai băncii au reclamat că le-au dispărut bani din conturile cardurilor de salarii, a declarat, ieri, şeful Serviciului Criminalitate Informatică, subcomisarul Virgil Spiridon.

"Avem, până în prezent, câteva zeci de plângeri, din mai multe judeţe, depuse de persoanele păgubite încă de săptămâna trecută. La începutul săptămânii, după discuţii cu reprezentanţii Bancpost, a fost deschisă o investigaţie în acest caz", a precizat subcomisarul Virgil Spiridon.

Bancpost a anunţat, în 2 mai, că a blocat unele carduri de salarii de tip Millenium, după ce a observat o creştere a numărului de tranzacţii suspecte în perioada sărbătorilor de Paşte.

Ieri, banca a precizat că va restitui integral sumele sustrase fraudulos clienţilor băncii, iar cardurile vor putea fi utilizate după încheierea anchetei în derulare care poate dura până la 30 de zile.

"Posesorii cardurilor la care s-a constatat frauda îşi vor recupera integral sumele sustrase şi vor putea utiliza cardul în cel mai scurt timp, după încheierea anchetei în derulare. În astfel de situaţii, procedura legală poate dura până la 30 de zile", se arată într-un comunicat al Bancpost.

În comunicat se precizează că tranzacţiile suspecte au fost descoperite la un interval de câteva ore de la producerea lor, ceea ce a facilitat luarea unor măsuri imediate pentru protecţia clienţilor.

"Prima măsură de protecţie a clienţilor a fost restricţionarea folosirii acestor carduri pentru retragerea de numerar de la bancomate. Numărul cardurilor restricţionate este semnificativ mai mare decât cel al cardurilor de pe care s-au făcut tranzacţiile, pentru a preveni alte posibile retrageri frauduloase", se arată în comunicat.

Posesorii cardurilor restricţionate pot face tranzacţii la comercianţi, îşi pot verifica soldul la ATM şi pot face retrageri de numerar de la orice unitate Bancpost, singura operaţiune la care nu au temporar acces fiind retragerea de numerar de la bancomat.

"Am început procesul de re-emitere a cardurilor restricţionate încă de săptămâna trecută, iar o parte dintre clienţi au intrat deja în posesia lor. Costurile pentru re-emiterea cardurilor vor fi suportate integral de bancă", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al instituţiei de credit, Mihai Bogza, citat în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia a început o investigaţie în cazul fraudelor cu carduri de la Bancpost.
 Vizualizări articol: 356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia a început o investigaţie în cazul fraudelor cu carduri de la Bancpost0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei