Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2008 - Anul XIII, nr. 84 (3765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spor de prevenţie sanitară pentru tot personalul medical

Întregul personal medical va primi sporul de prevenţie sanitară, sporul pentru condiţii speciale fiind extins la alte şapte categorii de personal, din luna mai, iar până pe 22 aprilie, când expiră actul adiţional, va trebuie semnat contractul colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară.

În urma întâlnirii, de luni, dintre Federaţia Sanitas şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, cele două părţi au semnat un acord prin care, din luna mai, se vor acorda nişte drepturi suplimentare personalului din sănătate.

Astfel, alte şapte categorii de personal vor beneficia de sporul pentru condiţii speciale de muncă printre care cei din medicina internă, sălile de naştere, neonatologie, chirurgia oftalmologică şi ORL, neurologia, a precizat, ieri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Sanitas, Marius Petcu.

Liderul sanitarilor a declarat că, tot din mai, întreg personalul din domeniul sănătăţii va beneficia de sporul de prevenţie sanitară, care până acum era acordat doar cadrelor medicale de specialitate.

De asemenea, în urma acordului semnat luni, urmează a fi acordată şi prima de stabilitate în sistemul sanitar, a spus Petcu.

Acesta a adăugat că sanitarii au cerut Ministerului Sănătăţii să semneze contractul colectiv de muncă până la 22 aprilie. "Acest contract colectiv trebuia semnat de anul trecut, am pierdut deja câteva luni, dar acum, la sfârşitul lunii aprilie expiră şi actul adiţional la acest contract, astfel că, dacă nu îl semnăm, vom pierde nişte drepturi şi nu putem accepta acest lucru", a explicat Petcu.

Federaţia Sanitas a renunţat, în 24 ianuarie, la greva generală, după semnarea unui acord cu Ministrul Sănătăţii care prevedea, printre altele, creşteri salariale de 11 la sută, din care şase la sută în aprilie şi cinci la sută din octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spor de prevenţie sanitară pentru tot personalul medical.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spor de prevenţie sanitară pentru tot personalul medical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei