Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băi minerale, de plante şi de nămol, în serviciile medicale de bază

Persoanele cu asigurări de sănătate beneficiază, din aprilie 2008, de mai multe servicii gratuite pentru recuperarea sau reabilitarea sănătăţii, printre care băi minerale, de plante, de dioxid de carbon, precum şi împachetări generale sau parţiale cu nămol.

Serviciile medicale suplimentare sunt introduse în pachetul de bază de care beneficiază persoanele care plătesc contribuţia la asigurările de sănătate, se precizează în normele metodologice de aplicare a contractului-cadrul privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pe anul 2008.

 

Alte noutăţi.

Printre noutăţile din pachetul de servicii medicale acordate în ambulatoriul de specialitate se numără, pentru specialitatea recuperare-reabilitare a sănătăţii, infiltraţia intraarticulară, blocaje nervi periferici, administrare intravenoasă de medicamente, băi minerale (sulfuroase, cloruro-sodică, alcalină), băi de plante, băi de dioxid de carbon şi bule, băi de nămol, emanaţii naturale şi artificiale de dioxid de carbon, împachetare generală cu nămol şi împachetare parţială cu nămol.

De asemenea, în asistenţa medicală ambulatorie pentru specialităţile clinice, în pachetul de servicii medicale de bază au fost introduse colonoscopia diagnostică (la specialitatea chirurgie), consultaţia iniţială specifică pentru geriatrie (la specialitatea medicină internă, geriatrie şi gerontologie), consiliere geriatrică nespecifică (la specialitatea medicină internă, geriatrie şi gerontologie), fotocuagularea cu laser a leziunilor cutanate (la specialitatea dermatovenerologie).

La specialităţile ortopedie şi traumatologie, reumatologie, precum şi neurologie, neuropsihiatrie infantilă, s-au introdus ca servicii conexe kinetoterapia individuală, kinetoterapia pe grup şi kinetoterapia pe aparate speciale.

Potrivit noului contract-cadru, medicii din specialitatea cardiologie şi medicină internă pot efectua monitorizarea şi managementul hemodinamic prin metoda bioimpedanţei toracice (o metoda neinvazivă prin care se măsoară circulaţia sângelui) pentru asiguraţii care au nevoie de acest serviciu în vederea stabilirii diagnosticului sau pe bază de bilet de trimitere de la un alt medic de specialitate cardiologie, respectiv medicină internă, dacă în cabinetul medical respectiv există aparatura medicală necesară.

Pentru asigurarea acestui serviciu, medicii specialişti trebuie să încheie cu casele de asigurări de sănătate acte adiţionale la contractele de furnizare de servicii medicale clinice.

 

Servicii noi la pachetul stomatologic.

La pachetul de servicii medicale de bază de medicină dentară preventivă şi la tratamentele de specialitate s-au introdus, ca servicii noi, radiografia retroalveolară şi radiografia panoramică, ambele decontate 100% de către casa de asigurări.

Totodată, prin contractul-cadrul a crescut procentul de compensare pentru asiguraţii cu vârste de peste 18 ani, de la 40% la 60%, pentru protezele acrilice parţiale, proteza acrilică totală, reconstituirea corono-radiculară, coroana acrilică, coroana metalică şi elementul intermediar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băi minerale, de plante şi de nămol, în serviciile medicale de bază.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băi minerale, de plante şi de nămol, în serviciile medicale de bază0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stomatologie !!!!!!!!!! trimis de
( 4 apr 2008, 21:56:12
Ati vazut voi gratuitate la stomatolog ???

Eu, nu. O fi ca prea le zice cu foc , dar , cine are parte?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei