Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Distribuţia laptopurilor pentru medicii de familie începe în 18 aprilie

Distribuţia laptopurilor şi a imprimantelor pentru medicii de familie va începe în data de 18 aprilie, proces ce face parte din programul stabilit în iunie anul trecut de Ministrul Sănătăţii, care intenţionează să informatizeze pas cu pas întreaga activitate din sistem.

Consilierul ministrului Sănătăţii, Victor Mora, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că distribuţia laptopurilor pentru medicii de familie va începe în data de 18 aprilie şi se va desfăşura până la sfârşitul lunii următoare.

"Am semnat contractele la nivel de minister pentru achiziţia de laptopuri şi imprimante, care vor fi distribuite din data de 18 aprilie, până la sfârşitul lunii”, a spus Mora, care a apreciat că acest proiect are o importanţă majoră, având impact nu numai asupra mediului sanitar, ci şi asupra populaţiei.

Laptopurile vor fi însoţite de câte o imprimantă mobilă cu care medicii vor tipări reţetele pentru pacienţi, în trei exemplare.

"S-a constatat că există o creştere a numărului de medici de familie de la an, la an. Anul trecut, în mai, erau 11.120 de medici de familie, iar acum sunt 11.320. Deci procedura de achiziţie este una flexibilă, care ne permite, fără alte proceduri ulterioare, să mai mărim cantitatea (de laptopuri - n.r.) cu până la 20 la sută, dacă va fi nevoie”, a spus Mora.

 

Ministrul Sănătăţii intenţionează să informatizeze întreaga activitate din sistem

La sfârşitul lunii februarie, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, anunţa că toţi medicii de familie vor primi în intervalul 15 martie -15 mai laptopuri şi imprimante, întrucât după opt luni a fost finalizată licitaţia pentru achiziţia aparaturii, urmând semnarea acordului cu furnizorii.

În iunie 2007, ministrul Sănătăţii declara că a constatat că există "un mare interes şi multe interese în legătură cu informatizarea sistemului sanitar".

"Consider că orice alte speculaţii pe marginea informatizării sistemului sanitar denotă că deranjăm interese mari prin dorinţa de a face licitaţii corecte, fără adresă, aşa cum ar vrea de fapt cei care ne acuză. Dar tocmai de aceea nu voi ceda şi voi continua să fiu corect, în ciuda presiunilor din această perioadă, al căror scop este simplu de intuit", spunea ministrul la jumătatea anului precedent.

Potrivit programului stabilit în iunie 2007, Ministrul Sănătăţii intenţionează să informatizeze pas cu pas întreaga activitate din sistem.

"Intenţionăm să achiziţionăm calculatoare portabile - 11.120 de bucăţi, imprimante cu ace - 11.120 de bucăţi, servere - aproximativ 150 de bucăţi, calculatoare - 500 de bucăţi, imprimante staţionare - 500 de bucăţi, echipamente de stocare a informaţiilor şi echipamente de comunicaţii pentru 43 de locaţii", spunea Nicolăescu.

 

Vor fi achiziţionate şi software de bază

Totodată, demnitarul arăta că vor mai fi achiziţionate şi software de bază (sisteme de operare pentru calculatoarele portabile, calculatoarele desktop şi servere, baze de date pentru sistemul central, aplicaţia middleware pentru integrarea ulterioara a soluţiilor altor programe naţionale de sănătate), 11.120 de licenţe antivirus, soluţii software pentru medicina de familie (11.120 de licenţe) şi pentru programul naţional de diabet (1.000 de licenţe), cât şi alte servicii.

Potrivit ministrului, ponderea licenţelor software pentru medicina de familie şi pentru programul naţional de diabet în cadrul acestei achiziţii publice a fost estimată la patru milioane de euro, adică 16 la sută din valoarea totală, restul sumelor reprezentând echipamentele şi serviciile menţionate.

Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) a estimat că toate achiziţiile pentru informatizarea sistemului sanitar vor costa 25 de milioane de euro.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distribuţia laptopurilor pentru medicii de familie începe în 18 aprilie.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Distribuţia laptopurilor pentru medicii de familie începe în 18 aprilie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E ceva! trimis de
(24 mar 2008, 13:04:50
Indiferent ce-ar spune scepticii sau opozantii, este un fapt extraordinar, se vor convinge toti! Oricat s-ar politiza subiectul, trebuie acordat in continuare maximum de interes de catre institutiile implicate, iar rezultatele vor fi spectaculoase, chiar daca la inceput se vor ivi si unele disfunctionalitati. Se va spune ca e foarte tarziu, dar mai bine mai tarziu si facut temeinic.
2.   :)) trimis de
(24 mar 2008, 19:44:08
daaa... la ce baba am eu de exemplu medic de familie o sa il pun in dulap pana moare sau il da lu ficasalaughing
3.   Felicitari guvernului trimis de
(25 mar 2008, 00:05:31
asta da progres nu ca pe vremea psd istilor,va votam ca incurajati progresul si nu regresul comunist
4.   Win Vista trimis de
(25 mar 2008, 18:08:03
Ce "bine" ca primesc laptop-uri,ca si asa sunt obisnuiti sa primeasca cadouri.La cat sunt de hrapareti,acesti"medici" si-au croit niste buzunare la halate asa de mari, de incape capul in ele.Daca i-ar vedea pacientii cand pleaca acasa,cu ce ies de la birou(sacose cu,cafea Lavazza,sticle cu whinsky,parfumuri de firma) flori si Eur sa-r cruci.Dar sunt saraci bietii de ei si orice laptop este binevenit.Au copii si soti carora le plac jocurile pe calc,iar daca mai sunt si de cele performante,merge un Call of Duty 4,Crysis,Fifa 2008,nu Solitaire ca e demodat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei