Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mar 2008 - Anul XIII, nr. 61 (3742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri reparatorii pentru persoanele persecutate

Persoanele persecutate din motive etnice în septembrie 1940-martie 1945 şi mutate ori obligate să îşi schimbe domiciliul în altă localitate vor beneficia de măsuri reparatorii din partea statului indiferent dacă la data strămutării avea domiciliul în România sau pe teritoriile româneşti ocupate.

Guvernul a adoptat, ieri, o serie de măsuri pentru clarificarea categoriilor de persoane care beneficiază de drepturi în baza Ordonanţei 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 1 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice.

Executivul a mai decis astfel ca de aceste drepturi să beneficieze şi persoanele strămutate indiferent dacă localitatea în care au fost strămutate sau s-au refugiat se afla sub jursidicţie românească sau sub administraţia statelor care au ocupat teritoriile româneşti.

Vor beneficia de măsuri reparatorii, la cerere, şi persoanele care se află în una din aceste situaţii şi ale căror cereri anterioare au fost respinse.

Pe lângă indemnizaţia lunară (de 100 lei pentru fiecare an de strămutare în alte localităţi) sunt acordate şi alte facilităţi precum asistenţă medicală şi medicamente, în mod gratuit şi prioritar, atât în tratament ambulatoriu, cât şi pe timpul spitalizărilor, transport urban gratuit cu mijloace de transport în comun, şase călătorii dus-întors gratuite, anual, cu trenul clasa I, un bilet pe an, gratuit, pentru tratament într-o staţiune balneoclimaterică, scutire de plata taxelor de abonament pentru radio şi televizor, prioritate la instalarea unui post telefonic şi scutire de plata taxei de abonament, acordarea la cerere cu titlu gratuit a unui loc de veci.

Prin persoana strămutată în altă localitate se înţelege persoana care a fost mutată sau obligată să îşi schimbe domiciliul în altă localitate din motive etnice. În aceasta categorie sunt incluse şi persoanele care au fost expulzate ori s-au refugiat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri reparatorii pentru persoanele persecutate.
 Vizualizări articol: 349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri reparatorii pentru persoanele persecutate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de varză şi rubarbăr 2 porţii - 20 minute 1 varză potrivită1 leg. mărar verde1 leg. cimbru verde100g nuci zdrobite  mai mare4 - 5 tulpini de rubarbăr2 linguri oţet (balsamic, de mere, aromat)2 linguri ulei sare, piper Tăiaţi varza cât... Citeşte