Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2007 - Anul XII, nr. 298 (3667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

"Cornul şi laptele" ar putea fi extins la gimnaziu

Parlamentarii din comisiile reunite de buget-finanţe au fost de acord cu două amendamente la Legea bugetului, primul vizând extinderea programului "cornul şi laptele" la clasele V-VIII, iar cel de-al doilea majorarea burselor din programul "Bani de Liceu".

Membrii comisiilor au aprobat amendamentul senatorului PSD Viorel Şerban pentru extinderea programului "cornul şi laptele”, aplicat acum numai pentru clasele I-IV.

Parlamentarii din cele două comisii reunite au mai aprobat şi amendamentul social, susţinut tot de PSD, care prevede majorarea burselor din programul "Bani de Liceu", de la 180 de lei, la 200 de lei.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, prezent la discuţiile pe tema bugetului pe anul 2008, a fost de acord cu ambele amendamente.

 

Vot în ritm alert.

Parlamentarii au votat, ieri, în circa două ore, bugetele pentru aproape jumătate dintre cei 50 de ordonatori principali de credite, în condiţiile în cea mai mare parte a amendamentelor nu au mai fost susţinute de iniţiatori.

Printre instituţiile publice pentru care a fost aprobat bugetul figurează Administraţia Prezidenţială, Cancelaria prim– ministrului, Secretariatul General al Guvernului, cele două Camere ale Parlamentului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului şi Ministerul pentru IMM, Comerţ şi Profesii liberale.

Întrebat cum se explică ritmul alert de votare şi faptul că parlamentarii, în special cei de la PSD, nu şi-au mai susţinut amendamentele, Vosganian a apreciat că “probabil mulţi colegii au aprofundat bugetul şi consideră că este cazul să-l voteze”.

El nu a dorit să comenteze o eventuală înţelegere între Guvern şi parlamentarii PSD şi a sugerat să fie întrebaţi despre aceasta parlamentarii social –democraţi.

“Bugetul este fundamentat. Poate să fie votat. Sperăm ca până la finalul săptămânii să terminăm“, a spus Vosganian.

Parlamentarii au parcurs circa 200 de amendamente.

La începutul şedinţei, parlamentarii au aprobat programul de lucru, proiectul Legii bugetului urmând să fie discutat în fiecare zi, inclusiv sâmbătă, pentru a fi finalizate, în această săptămână, discuţiile. Astfel, proiectul ar putea să ajungă săptămâna viitoare în plenul celor două camere reunite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Cornul şi laptele" ar putea fi extins la gimnaziu.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Cornul şi laptele" ar putea fi extins la gimnaziu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata cu omleta 2 porţii - 25 minute 4 ouă2 roşii2 castraveţi1 leg. ceapă verde1 salată verde mai mare2 linguri boabe de porumb fiert3 linguri ulei de măsline1 lămâie1 leg. pătrunjel verdesare, piperFaceţi 2 omlete din câte 2 ouă amestecate cu... Citeşte