Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2007 - Anul XII, nr. 298 (3667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Social

Pensionarii oferă soluţia pentru dispariţia cozilor la biletele de tratament

Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor cere Casei Naţionale de Pensii, pentru a evita cozile formate în ultimele zile, ca în toate judeţele cererile pentru biletele de tratament să fie primite înainte cu o lună sau cel mult un trimestru şi nu pentru tot anul.

"În judeţele în care cererile pentru biletele de tratament se primesc într-o lună pentru luna următoare sau pentru trimestrul următor, ca şi în judeţele în care cererile se primesc prin poştă (cu confirmare de primire), nu se formează cozi. Cerem Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS) să generalizeze aceste practici, pentru a se evita situaţiile umilitoare în care sunt expuşi pensionarii", se arată într-un comunicat al federaţiei.

Membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România nu este de acord cu modul în care Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale a organizat primirea cererilor pensionarilor pentru obţinerea biletelor de tratament pentru 2008.

"Este de neînţeles de ce este nevoie să se primească cereri cu opţiuni pentru biletele de tratament pentru întregul an, când numărul acestora este stabilit prin bugetul de asigurări sociale. Pe baza realizărilor din anii precedenţi poate fi stabilit corect numărul de bilete care trebuie contractat cu staţiunile balneoclimaterice", potrivit sursei citate.

Cozi şi scandal.

În această săptămână, pensionarii au format cozi la casele de pensii din judeţele Vâlcea şi Braşov, pentru că aici s-au primit cereri pentru întregul an 2008.

Astfel, aproximativ 150 de pensionari aşteptau la coadă, ieri, de la primele ore ale dimineţii, în faţa Casei Judeţene de Pensii Braşov, pentru a primi bilete de tratament în staţiuni pentru anul viitor, iar, luni, în prima zi de depunere a cererilor, s-au înregistrat circa o mie de solicitări.

Şi în judeţul Vâlcea, peste o mie de pensionari aşteptau la coadă, luni dimineaţă, în faţa sediului Casei Judeţene de Pensii, pentru a se putea înscrie pe liste ca să poată obţine bilete de tratament în staţiunile balneoclimaterice. Din cauza frigului şi a epuizării fizice, patru pensionari au avut nevoie de îngrijiri medicale, acuzând stări de leşin şi de oboseală.

În opinia ministrului Muncii, Paul Păcuraru, pensionarii se înghesuie să prindă bilete de tratament în 2008 în condiţiile în care cele alocate pentru acest an nu au fost epuizate, apreciind că aglomerarea de la Casele de Pensii va dura doar câteva zile.

"Biletele de tratament disponibile pentru pensionari în acest an nu au fost epuizate, deşi aglomeraţia de la casele de pensii a fost semnalată şi anul trecut", a spus ministrul Paul Păcuraru. El a precizat că în acest an au rămas neutilizate cinci la sută din biletele pentru tratament în staţiuni puse la dispoziţia pensionarilor.

Mai puţine bilete în 2008.

Demnitarul a adăugat că pentru 2008, bugetul alocat pentru biletele de tratament pentru pensionari nu este mai mic decât în acest an, dar serviciile vor fi mai scumpe, astfel că numărul biletelor va fi mai mic.

Ministrul a explicat că aceste cozi sunt create de pensionarii care doresc să plece în plin sezon, respectiv lunile iulie-august, în anumite staţiuni, astfel că aceştia vin în primele zile de teamă că nu vor mai găsi bilete pentru respectivele perioade.

De asemenea, ministrul Muncii a amintit că personalul de la Casele de pensii a fost deja suplimentat cu 400 de posturi şi nu consideră necesară o altă suplimentare, având în vedere că aglomeraţia creată de obţinerea biletelor de tratament va dura doar câteva zile.

Totodată, ministrul Păcuraru a sugerat ca pensionarii să poată primi un răspuns şi prin poştă, astfel încât să se evite cozile de la casele de pensii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii oferă soluţia pentru dispariţia cozilor la biletele de tratament.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarii oferă soluţia pentru dispariţia cozilor la biletele de tratament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata cu omleta 2 porţii - 25 minute 4 ouă2 roşii2 castraveţi1 leg. ceapă verde1 salată verde mai mare2 linguri boabe de porumb fiert3 linguri ulei de măsline1 lămâie1 leg. pătrunjel verdesare, piperFaceţi 2 omlete din câte 2 ouă amestecate cu... Citeşte