Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2007 - Anul XII, nr. 293 (3663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Barometrul corupţiei

România, cea mai coruptă ţară din UE

România este cea mai coruptă dintre statele membre ale Uniunii Europene, ridicând media corupţiei din UE, relevă Barometrul Global al Corupţiei pentru 2007 realizat de Transparency International (TI) şi dat publicităţii, ieri, de liderii filialei româneşti a organizaţiei.

Conform datelor prezentate, ieri, de TI România, o treime dintre români susţin că au dat mită pentru a obţine diferite servicii publice. Cu cei 33 la sută dintre repondenţi care au răspuns afirmativ întrebării în acest sens, România se clasează de departe pe primul loc între ţările din Uniunea Europeană care au fost incluse în baza de sondare a TI pentru Barometrul din 2007.

Creştere alarmantă.

Liderul TI România, Victor Alistar, s-a declarat îngrijorat de creşterea numărului românilor care susţin că au dat mită în 2007, considerând-o "alarmantă" dat fiind faptul că, în 2006, doar unul din cinci români declara că a dat mită în cursul anului pentru diferite servicii publice.

"Este o creştere de aproape 50 la sută a celor care susţin că, într-un fel sau altul, într-o formă sau alta, au fost nevoiţi să dea mită în 2007 faţă de anul trecut", a declarat Alistar.

Următoarea clasată în topul Transparency International este Lituania, cu 29 la sută, pe locul trei situându-se Grecia, cu 27 la sută dintre repondenţi susţinând că au dat mită pentru a obţine diverse servicii.

Cele trei sunt urmate, la mare distanţă, de Cehia, cu 13 la sută dintre repondenţi susţinând că au dat mită în 2007, în vreme ce toate celelalte 18 state europene luate în discuţie - printre care şi unele care nu sunt membre UE precum Norvegia, Islanda sau Elveţia, au avut sub şapte la sută, media totală pe zona denumită în studiu "EU plus" fiind de 5 procente.

O treime au dat mită.

Dealtfel, România este singura ţară din UE care se află în grupul de state cel mai afectate de corupţie - cele în care, potrivit percepţiei populaţiei, mai mult de 30 la sută dintre locuitori au dat mită în decursul anului. Jumătate dintre români consideră, la aproape un an de la aderarea la UE, că eforturile guvernanţilor în combaterea corupţiei sunt ineficiente, cele mai corupte entităţi româneşti fiind partidele şi Parlamentul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, cea mai coruptă ţară din UE.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România, cea mai coruptă ţară din UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortellini cu smântână 4 porţii - 25 minute 600g tortellini250g smântână 50g unt 150g jambon crud-uscat 100g parmezan ras1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi tortellini  în apă cu sare. Între timp, topiţi... Citeşte