Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2011 - Anul XVI, nr. 86 (4684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Două replici seismice cu magnitudinea peste 6 s-au produs ieri în Japonia

Două replici ale cutremurului devastator de la 11 martie s-au produs ieri în Japonia, având magnitudini de 6,4 şi, respectiv, 6, au anunţat autorităţile şi presa japoneză, relatează AFP.

Cea de-a doua replică, de magnitudine 6, s-a produs după-amiază, în prefectura Fukushima, din nord-estul ţării, la numai câteva zeci de kilometri sud-vest de centrala nucleară avariată, a afirmat Institutul american de Geofizică (USGS).

Seismul s-a produs la ora 14.07 (8.07, ora României), iar hipocentrul său a fost localizat la numai 10,6 kilometri adâncime.

Agenţia meteorologică japoneză estimase anterior magnitudinea seismului la 6,3.

Angajaţii de la centrala Fukushima Daiichi (numărul 1) au fost evacuaţi ca măsură de precauţie, a anunţat operatorul Tokyo Electric Power (TEPCO), care a dat asigurări că pompele funcţionează normal pentru răcirea reactoarelor nucleare.

Prima replică seismică, de magnitudine 6,4, s-a produs ieri dimineaţă, la est de Tokyo şi a fost resimţită puternic în capitala niponă, unde imobilele s-au clătinat.

Nici o alertă de tsunami nu a fost declanşată şi nu au fost raportate pagube imediat, potrivit presei.

Conform Institutului american de Geofizică (USGS), acest seism de 6,4 s-a produs la ora locală 8.08 (2.08, ora României), iar hipocentrul său a fost localizat în Oceanul Pacific, la 13 kilometri adâncime, adică foarte aproape de suprafaţă.

Cutremurul a avut loc la 77 de kilometri de capitala japoneză, centrul unei metropole cu 35 de milioane de locuitori, a precizat institutul.

Un expert intervievat de televiziunea publică NHK a declarat că este vorba despre o replică a seismului cu magnitudinea 9 care a devastat nord-estul Japoniei în urmă cu o lună şi care a fost urmat de un tsunami uriaş.

După această replică, aşa cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri, metroul din Tokyo s-a oprit imediat, pentru controlarea şinelor.

Centrala nucleară Fukushima nu a suferit avarii în urma seismului, potrivit primelor elemente anunţate de operatorul TEPCO. "Nu a fost întrerupt curentul şi (nu au fost) nici alte probleme din cauza acestui cutremur, până acum", a precizat TEPCO.

Operatorul a mai afirmat că un incendiu a izbucnit în centrala Fukushima înainte de seism, dar fără a afecta reactoarele, şi a fost stins rapid.

Luni, o altă replică de 6,6 a fost resimţită în nord-estul Japoniei, provocând alunecări de teren care au afectat mai multe case, iar trei persoane au murit, potrivit agenţiei Jiji.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două replici seismice cu magnitudinea peste 6 s-au produs ieri în Japonia.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două replici seismice cu magnitudinea peste 6 s-au produs ieri în Japonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei