Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plutoniu, detectat în sol în cinci zone de la centrala Fukushima

Compania Tokyo Electric Power (TEPCO) a anunţat ieri că a fost detectat plutoniu în sol în cinci zone de la centrala nucleară Fukushima Daiichi din nord-estul Japoniei, relatează agenţia Kyodo, citată de AFP.

Un purtător de cuvânt al companiei Tokyo Electric Power a declarat pentru AFP că nivelul de plutoniu detectat în cele cinci probe prelevate din zona centralei este echivalent cu cel depistat în Japonia după testele nucleare efectuate în ţările vecine, cum ar fi de exemplu Coreea de Nord.

"Eşantioanele au pus în evidenţă prezenţa plutoniului 238, 239 şi 240", a precizat el, "concentraţia slabă nu prezintă nici un pericol pentru sănătate", a adăugat el.

"Credem că este o probabilitate mare ca cel puţin două eşantioane să aibă legătură directă cu accidentul survenit la centrală", a declarat el.

Patru dintre cele şase reactoare ale centralei Fukushima Daiichi au fost avariate de cutremurul puternic şi tsunami care au devastat nord-estul arhipelagului la 11 martie.

Apă puternic radioactivă, care s-a scurs probabil din reactoare, a fost descoperită în sala maşinilor, precum şi în tunele care trec pe sub clădirile reactoarelor 1,2 şi 3 şi ajung în exterior.

Reactorul 3, a cărui clădire a fost puternic avariată de o explozie, este singurul care conţine MOX un amestec de oxid de uraniu şi plutoniu, ale cărui emisii sunt foarte nocive.

Totuşi, plutoniul poate proveni şi de la un alt reactor care funcţionează doar cu uraniu, deoarece 30 la sută din energia produsă provine din conversia uraniului în plutoniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plutoniu, detectat în sol în cinci zone de la centrala Fukushima.
 Vizualizări articol: 414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plutoniu, detectat în sol în cinci zone de la centrala Fukushima0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei