Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grevă generală a jurnaliştilor din Italia în semn de protest faţă de proiectul legii interceptărilor

Posturile de televiziune şi de radio din Italia, precum şi presa scrisă nu vor difuza informaţii în cursul zilei de vineri din cauza unei greve a jurnaliştilor faţă de proiectul de lege privind limitarea interceptărilor telefonice şi interzicerea publicării stenogramelor, informează AFP.

Federaţia Naţională a Presei (FNSI) a cerut organizarea unei "zile a tăcerii", iar jurnaliştii din presa scrisă au încetat lucrul de joi pentru a împiedica apariţia ziarelor vineri. Jurnaliştii agenţiilor de presă, site-urilor de ştiri, televiziunilor şi posturilor de radio vor declanşa greva vineri.

"Este un gest de responsabilitate al jurnaliştilor italieni care intenţionează să denunţe acţiunile Guvernului şi să atragă atenţia asupra unei legi care afectează combaterea infracţionalităţii şi libera circulaţie a informaţiilor", scrie ziarul La Repubblica (de stânga).

Un proiect de lege aprobat de Senat pe 10 iunie şi care urmează să fie dezbătut şi de Camera Deputaţilor prevede până la două luni de detenţie şi o amendă până la 464.700 de euro pentru editorii care difuzează înregistrări audio şi video despre anchete judiciare în curs de derulare.

Premierul Silvio Berlusconi afirmă că legea are rolul protejării vieţii private şi dreptului la apărarea judiciară, dar opoziţia de stânga şi presa consideră că este vorba de o îngrădire a libertăţii de informare pentru a nu mai fi dezvăluite informaţii sensibile despre Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grevă generală a jurnaliştilor din Italia în semn de protest faţă de proiectul legii interceptărilor.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grevă generală a jurnaliştilor din Italia în semn de protest faţă de proiectul legii interceptărilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei